SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Continuă miracolul la Wimbledon » La prima prezență pe tabloul principal, „geniul” american trece de Tsitsipas și ajunge în „sferturi” + în octombrie era analist TV și vorbea despre Halep

Christopher Eubanks (27 de ani, 43 ATP) continuă parcursul senzațional de la Wimbledon 2023. L-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 5 ATP), scor 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală. +9   FOTO
Christopher Eubanks (27 de ani, 43 ATP) continuă parcursul senzațional de la Wimbledon 2023. L-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 5 ATP), scor 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală.

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 19:07 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 19:09

Christopher Eubanks (27 de ani, 43 ATP) continuă parcursul senzațional de la Wimbledon 2023. L-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 5 ATP), scor 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală.

Christopher Eubanks este considerat unul dintre cei mai inteligenți jucători din circuit. A urmat pașii normali pentru un american, tenis de colegiu la Georgia Tech. A debutat în 2015 în circuitul ATP, dar rezultatele n-au fost cele așteptate.

Mădălina Ghenea, în alb complet la Wimbledon » Cum a apărut în loja partenerului Grigor Dimitrov
WIMBLEDON
Mădălina Ghenea, în alb complet la Wimbledon » Cum a apărut în loja partenerului Grigor Dimitrov

Până în această vară nu cucerise niciun titlu, iar în turneele de Grand Slam nu depășise niciodată turul secund. La Wimbledon, Chris nu ajunsese niciodată pe tabloul principal!

Christopher Eubanks, miracol la Wimbledon

Americanul are acum un parcurs sublim, 9 victorii consecutive, încununate cu titlul de la Mallorca și cu o calificare istorică în sferturile de finală de la Wimbledon.

Astăzi, Eubanks a dat marele test. L-a avut în față pe grecul Stefanos Tsitsipas, jucător cu un palmares infinit mai bun.

Chris nu s-a abătut de la strategia obișnuită, servicii năprasnice și urcări inspirate la fileu. A fost mai agresiv, 50 de lovituri câștigătoare, față de 37 ale grecului, iar când a mers în față a făcut ravagii, 46 de puncte.

Game-ul cu numărul 7 al ultimului set, cel care avea să se dovedească decisiv, a fost magistral. Chris a reușit un punct prin trei voleuri repetate din preajma fileului și a bifat break-ul cu un backhand cu o mână în lung de linie.

I-a tremurat mână în momentul în care a servit pentru calificare, dar s-a adunat și a tranșat disputa. Va juca în sferturile de finală împotriva rusului Daniil Medvedev.

Chris a fost în formă și la interviuri. A știut să atragă publicul de partea lui pe durata meciului, iar la final le-a mulțumit. 

+5 FOTO

Sunt într-un vis, este ceva nebunesc. Mi se pare absolut ireal, acum, că îmi amintesc tot ce s-a întâmplat. Sunt în sferturile de finală datorită acestei atmosfere, fanii au creat ceva extraordinar. M-ați sprijinit de la scorul de 4-4, nu pot exprima în cuvinte. Este un vis devenit realitate, repet! 

A fost greu să închid, ați văzut acele ratări, nu? Îmi tremura mâna, chiar dacă sunt un jucător bun de serviciu. N-am avut o relație prea bună cu iarba de-a lungul anilor, dar acum este cel mai bun prieten al meu!

- Christopher Eubanks

De la analist TV, la sfertfinalist la Wimbledon

Mereu cu vorbele la el, carismatic, Eubansk încercase în finalul anului trecut și o altă carieră, cea de analist TV. Într-una dintre apariții a analizat chiar cazul de dopaj al Simonei Halep. 

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

La un an de la interdicție, rușii scriu istorie la Wimbledon » Performanță fără precedent pe iarba londoneză

Senzația Mirra Andreeva îl are drept model pe Rafael Nadal » Rusoaica a ales să se pregătească însă la o altă academie

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  11 Iulie 2023, 11:00

Bravo lui ca a revenit. Putea sa ramana un simplu purtator de vorbe ca Ilie sau Basarab Nica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează