SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Moment amuzant cu Simona Halep la conferința de presă de la Wimbledon: "Am câștigat Roland Garros, acum nu le mai pasă de mine" :D

FOTO: Captură
FOTO: Captură

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iulie 2018 15:34

Simona Halep, liderul din clasamentul WTA, a susținut sâmbătă o conferință de presă înainte de startul Wimbledonului, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, care începe luni.

După ce a răspuns la întrebările primite din partea jurnaliștilor străini, ofițerii de presă de la Wimbledon i-au invitat pe ziariștii din România să-i adreseze întrebări Simonei, așa cum stabilește protocolul. Doar că niciun reprezentant mass-media din România nu se afla în sala de conferințe. 

Simona s-a amuzat teribil de moment și a continuat cu o glumă în engleză: "Am câștigat Roland Garros, nu le mai pasă de mine".

"Viața mea e la fel, dar acum mi-am setat un alt obiectiv"

În prima parte a conferinței, Simona Halep a vorbit despre cum gestionează presiunea după ce a câștigat primul trofeu de Mare Șlem al carierei, dar și despe festivitatea la care a luat parte pe Arena Națională și rutina de dinainte fiecărui meci. 

"Sunt foarte fericită că am reușit să rup această barieră, dar viața mea e la fel. Eu sunt la fel. Trebuie să încep din nou să joc. Sunt aici, pregătită să dau tot ce am mai bun. Nu știu cum va fi turneul. Zâmbesc, mă simt fericită că revin pe teren.

Nu mai resimt presiune, visul a devenit realitate, așa că nu mă mai stresez cu gândul câștigării unui trofeu de Mare Șlem. Acum mi-am stabilit deja un alt obiectiv. Mi-aș dori să câștig medalia olimpică alături de România.

Nu cred că de acum încolo va fi o presiune și mai mare decât înainte de la Roland Garros. A fost presiune mare înainte, toată lumea vorbea despre faptul că nu sunt în stare să câștig un turneu de Mare Șlem pentru că sunt slabă la nivel mental. Dar acum am făcut-o și cred că lumea realizează că dacă nu te lași bătută și continui să muncești la lucrurile pe care le ai mai puțin bune poți fi capabilă să-ți realizezi visul. Acum simt că toată lumea e mult mai relaxată. Doar că acum am mai multe solicitări pentru autografe, poze. E puțină nebunie la la mine în țară, dar mă bucură asta și încerc să manageriez aceste lucruri cât mai bine".

...despre meciul din primul tur împotriva lui Kurumi Nara: "Știu că adversara mea e foarte rapidă, știu că lovește foarte plat. Trebuie să fiu puternică pe picioare și să fiu pregătită pentru a lupta. Va fi o bătălie grea."

...despre rutina de dinainte de meciuri: "Rutina de dinainte de meciuri e aceeași: antrenament, fac duș în același loc, mă schimb în același loc, îmi fac părul, chiar dacă nu arată bine niciodată pe teren. Am propriile superstiții, dar nu vi le voi spune niciodată. Nu am mai ascultat muzică înainte de meciuri în ultimele 12 luni. M-am simțit mult mai relaxată, mult mai concentrată pe jocul meu. Prefer ca acest lucru să rămână așa. Deci, fără muzică.

...despre festivitatea de pe Arena Națională: "A fost unul dintre cele mai frumoase momente, să văd 20.000 de oameni venind să mă vadă. Am avut lacrimi în ochi, am simțit iubirea oamenilor. E foarte frumos să vezi că acea lume îmi apreciază munca. A fost un vis și pentru ei să vadă o tenismenă câștigând un Grand Slam din nou, după 40 de ani. A fost un moment special, care mi-a dat foarte multă energie".

"Darren a fost foarte mândru de mine că m-am putut schimba, că mi-am putut schimba atitudinea. Apoi mi-a spus «Întoarce-te la muncă»" Simona Halep

"Simt că jucătoarele din România sunt mult mai motivate și cred mai mult că e posibil să atingă lucruri pentru că eu am făcut-o. Simt că au mai multă încredere că pot visa că pot câștiga lucruri importante" Simona Halep

Debutează marți

Partea de jos a tabloului feminin va debuta luni, astfel că Simona Halep, aflată pe jumătatea superioară, va debuta marți la Wimbledon. Campioana de la Roland Garros își va începe campania de la Londra împotriva japonezei Kurumi Nara (26 de ani, 101 WTA). Ora de disputare a partidei va fi anunțată în cursul zilei de luni. 

Vezi și: Cinci românce joacă luni în primul tur de la Wimbledon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
nnapocarepublic
nnapocarepublic  •  01 Iulie 2018, 19:49

toti "stie "ca "ie "urata ratusca...ploua la Tirana

badeadorian
badeadorian  •  01 Iulie 2018, 18:03

Haterii exceleaza prin penibilitate si limite ale caracterului uman . Ei inspira mila . Simona Halep este in istoria sportului romanesc. knuty@compania ''este'' nicaieri ...

spion_kop
spion_kop  •  01 Iulie 2018, 18:01

practic cine sa trimita jurnalisti la Londra pentru numarul 1 WTA? jesepeul si gigisport si-au trimis pupincuristii in Polonia ca are fecesebeul cantonament, prosportul... astia sunt vai de capul lor, nu au bani nici de hartie igienica (PE CARE o foloseste tot jesepeul la fish'n chips) , tvr transmite CM, Tolo nu mai face jurnalism sportiv, doar asa metafizic vorbind, Nea Ovi e ramolit si este ocupat tot cu CM, Geambasu oricum nu stie ce vorbeste/scrie, restul cate se mai pricep nu se complica, CTP nu-si murdareste numele pentru o fituica de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează