SPORTURI  »  TENIS  »  WILD-CARD

Monica Niculescu a cucerit primul ei trofeu pe iarbă! » Bonus pe lângă bani: „Nu-mi vine să cred, am aflat și eu acum!”

FOTO: GettyImages // Monica Niculescu a câștigat trofeul la Ilkley
FOTO: GettyImages // Monica Niculescu a câștigat trofeul la Ilkley

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 iunie 2019 21:21

Monica Niculescu (31 de ani, locul 142 WTA) a câștigat turneul ITF de la Ilkley (Marea Britanie) și a primit un wild-card pentru participarea la Wimbledon.

Sportiva noastră s-a impus în finală cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, în fața unguroaicei Timea Babos (26 de ani, locul 139 WTA), după două ore și 11 minute de joc, și a cucerit astfel primul turneu pe iarbă din carieră.

Câștigarea trofeului la turneul dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari i-a adus Monicăi Niculescu o urcare în clasament până pe locul 113 WTA, dar și un wild-card pentru participarea pe tabloul principal la Wimbledon.

La finalul meciului, Monica Niculescu a promis că va face o figură frumoasă la Wimbledon.

„Am auzit zvonuri şi eu, Magdalena Ribraykova mi-a spus că învingătoarea va primi un wid-card, dar nu am ştiut nimic până azi. Sper să am parte de un tablou bun, am nevoie şi de noroc puţin, dar promit că voi lupta la fel de mult şi la Wimbledon.

Mă simt extraordinar, a fost o bătălie foarte dificilă, dar mă bucur că am câştigat. Au fost multe meciuri dificile, chiar şi în semifinale, contra lui Cepelova, unde a fost un nivel foarte bun, ambele am fost la înălţime.

Sunt pentru prima dată la Ilkley şi am reuşit să câştig, iar asta vine după o perioadă dificilă pentru mine, nu am putut să joc la Roland Garros din cauza accidentărilor. Nu-mi vine să cred, am aflat şi că am primit un wild-card la Wimbledon, deci chiar mai bine!”, a spus Monica Niculescu, potrivit Telekom Sport.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se va disputa în perioada 1-14 iulie.

VEZI ȘI:

Ashleigh Barty, noul lider mondial WTA » Simona Halep urcă și ea în clasament

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
observator979
observator979  •  25 Iunie 2019, 19:06

Ma bucur pentru Monica! Nu mai trebuie sa joace calificari, si are o mare sansa sa se reafirme. In plus, are asigurat un premiu de £39,000 (peste 43000 Euro) fiindca joaca in turul 1. Daca si castiga, ia £63,000 (peste 70,000 Euro). Pana acum, wild-card au mai primit doua britanice (Dart si Swan), ea e singura din alta tara cu wild-card.

ray51
ray51  •  24 Iunie 2019, 10:08

Este prima oara cand citesc ca Monica a participat la un turneu pe iarba pe care l-a si castigat. Bravo fata! Daca erai in TOP-8 se scria si cum dansezi macarena si pe ce parte dormi si pe cine ai visat vineri spre sambata...

fibra
fibra  •  24 Iunie 2019, 09:31

Felicitari Monica! Esti de toata isprava. Daca Sorana avea 50% din seriozitatea ta era Nr.1. Dar unde nu-i cap...vai de racheta!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează