SPORTURI  »  TENIS  »  VICTORIE

Monica Niculescu a reuşit să cîştige primul trofeu al carierei: ”Sînt fericită”

Monica Niculescu a primit pentru performanța sa un cec de 40.000 de dolari și 280 de puncte WTA
Monica Niculescu a primit pentru performanța sa un cec de 40.000 de dolari și 280 de puncte WTA

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 22:12

Jucătoarea din România a învins-o în finala de la Florianopolis pe Olga Pucikova cu 6-2, 4-6, 6-4.

În oraşul cu 42 de plaje, Monica Niculescu şi-a împlinit un vis. Acela de a cîştiga un turneu WTA. "E incredibil! Ce s-a întîmplat la Florianopolis înseamnă foarte mult. Jocul meu nu a strălucit, dar asta arată că în tenis, dacă nu încetezi să lupţi, pînă la urmă vei reuşi să cîştigi", a spus jucătoarea în vîrstă de 25 de ani.

Întreaga săptămînă s-a luptat, începînd cu primul tur, atunci cînd a salvat trei mingi de meci pentru a o învinge pe Anabel Medina Garrigues. Apoi drumul a fost un pic mai uşor: le-a învins în cîte două seturi pe Tereza Mrdeza, pe Timea Babos şi pe Kristina Mladenovici.

Apoi a venit ziua finalei, ziua în care trofeul e atît de aproape. Monica ştia de aceste sentimente, mai jucase două finale pe care le pierduse. Ambele la Luxemburg, una în 2011, unde a fost învinsă de Victoria Azarenka, şi una în 2012, unde Venus Williams se alesese cu trofeul mai mare.

Ieri n-a mai fost cazul. Monica a reuşit să o învingă în finala din Brazilia pe Olga Pucikova cu 6-2, 4-6, 6-4 şi să sărute trofeul destinat învingătoarei. "Am fost foarte obosită şi ea a jucat foarte bine, la final a fost foarte greu, dar am continuat să lupt. Ştiam că trebuie să fiu mai agresivă şi să gîndesc mult pe teren. Sînt foarte fericită, îmi doream enorm această victorie", a spus Monica.

Românca a promis că se va întoarce şi la anul în oraşul însorit din Brazilia. "Totul a fost perfect în această săptămînă pentru mine", a adăugat ea.

Monica s-a încăpăţînat să fie altfel într-o lume a jucătoarelor care lovesc tare şi de pe fundul terenului. E deosebită şi n-a încetat să lupte. După mulţi ani de muncă, a venit şi răsplata în formă de vază transparentă.

Trofeele româncelor în ultimii ani
2008: Taşkent - Sorana Cîrstea
2009: Varşovia - Alexandra Dulgheru
2010: Varşovia - Alexandra Dulgheru
2012: Taşkent - Irina Begu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cristiano9ron
cristiano9ron  •  04 Martie 2013, 10:14

Felicitari ! La mai multe !!!

valiii
valiii  •  04 Martie 2013, 08:59

felicitari!

ramona_petri
ramona_petri  •  04 Martie 2013, 02:58

Felicitari! Si la cat mai multe trofee! ;)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează