SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Motivul real pentru care Federer nu va participa la Australian Open: „Avea două opțiuni”

Motivul real pentru care Federer nu a participat la Australian Open: „Avea două opțiuni”
Motivul real pentru care Federer nu a participat la Australian Open: „Avea două opțiuni”

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 19:46 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 20:11

Roger Federer (39 de ani, 5 ATP) a șocat lumea tenisului când a confirmat vestea că nu va participa la Australian Open 2021. Chiar dacă s-a vorbit că elvețianul nu s-a refăcut complet după cele două operații la genunchi din 2020, Andre Sa, directorul de relații cu jucătorii de la primul Grand Slam al anului, a declarat că altul este motivul neparticipării.

  • Ediția din 2021 de la Australian Open este programată în perioada 8-21 februarie.
  • Campionii en-titre la Antipozi sunt Sofia Kenin și Novak Djokovic.

Andre Sa, directorul de relații cu jucătorii de la Australian Open, a dezvăluit că fostul număr 1 ATP s-a retras de la turneu din cauza perioadei de 14 zile pe care era nevoit să le petreacă înainte de primul Grand Slam al anului: „Motivul principal a fost legat de carantină. Am vorbit cu el acum o lună și avea două opțiuni. 

Ar fi venit alături de familie, dar problema era că soția sa, Mirka, și cei patru copii nu puteau părăsi camera de hotel. Excepția se aplică doar jucătorilor, el avea voie să iasă și să se antreneze, dar familia nu. Mirka nu a agreat ideea”.

Roger Federer nu a vrut să vină singur la Australian Open

Reprezentantul turneului a mai declarat că Federer nu a vrut să vină singur la Melbourne, fiind foarte apropiat de familia sa: „Cealaltă variantă era să vină singur, dar ar fi stat 5 săptămâni departe de familie și copii. 

Și apoi mi-a spus: «Omule, am 39 de ani, 4 copii, 20 de Grand Slam-uri câștigate. Nu mai am dispoziția necesară să stau 5 săptămâni departe de familie»”.

WTA a publicat calendarul până în iulie 2021 » Când vor avea loc Wimbledon și Roland Garros + Ce se întâmplă cu Indian Wells

Schimbare istorică făcută de Australian Open!

Organizatorii Australian Open au decis să renunțe la arbitrii de linie și să utilizeze doar tehnologia „hawk-eye” la viitorul Grand Slam. Această decizie vine în contextul în care Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit în gât o arbitră de linie. Arbitra țintită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde.

Citește alte știri din tenis: 

Ce mânâncă Garbine Muguruza, finalista de la Australian Open: „Să nu ajung la 37 de gogoși și 27 de pizza” + Ce evită cu orice preț: „Nu le mai suport”

Cum îl cheamă, de fapt, în buletin pe Ion Țiriac: „Am vrut să schimb numele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează