TENIS  ·  AUSTRALIAN OPEN

MURRAY - BAUTISTA AGUT / VIDEO+FOTO Partida ce va rămâne în istorie » Murray a ridicat arena în picioare la ultimul meci la AO! A fost eliminat după ce a revenit de la 0-2: „E uimitor ce se întâmplă”

Andy Murray la finalul meciului de azi // Foto: Reuters +9 FOTO
Andy Murray la finalul meciului de azi // Foto: Reuters

Luni, 14 Ianuarie 2019, 14:03

Andy Murray (31 de ani, 229 ATP) a fost eliminat în primul tur de la Australian Open de Roberto Bautista Agut (30 de ani, 24 ATP), scor 4-6, 4-6, 7-6, 7-6, 6-2, însă atmosfera a fost una de vis pentru jucătorul scoțian, aflat la ceea ce va fi probabil ultimul turneu din carieră la Antipozi.

Murray a anunțat înaintea acestui meci că nu știe dacă va mai juca până la Wimbledon și cel mai probabil se va retrage din tenis. Fanii care au asistat la meciul de astăzi au trăit fiecare clipă cu sufletul la gură și i-au scandat numele lui Murray de fiecare dată când au avut ocazia.

La scorul de 5-1 în decisiv, după 4 ore de joc, întreaga arenă s-a ridicat în picioare și l-a aplaudat la scenă deschisă pe Murray. Acesta le-a răspuns în același mod. În tribune s-au aflat fratele lui Andy, Jamie, și mama lor, Judy, care au plâns când au văzut scenele emoționante.

„E uimitor ce se întâmplă. Vă mulțumesc foarte mult tuturor celor care ați venit în această seară. Mi-a plăcut să joc aici de-a lungul anilor. Dacă acesta a fost ultimul meci, e un mod grozav să pun capăt. N-am putut mai mult azi. Îl felicit pe Roberto. Nu știu dacă mai am ceva de spus. Mulțumesc tuturor!

Poate ne vom vedea din nou. Voi face tot ce e posibil. Trebuie să fac o operație grea daca vreau să revin, dar voi încerca”, a spus britanicul cu lacrimi în ochi.

Meciul a fost unul extrem de interesant. Murray a revenit de la 4-6, 4-6 și a egalat la seturi, reușind să le adjudece pe următoarele două cu 7-6, 7-6. În decisiv însă n-a mai putut ține meciul la ritmul ridicat din primele seturi și a cedat.

„Andy merită această atmosferă. Oamenii toți au venit să-l vadă pe el. A fost un meci incredibil, o luptă bună. E un adversar dificil. Vreau să-l felicit pentru tot ce a făcut pentru tenis”, a declarat Bautista Agut.

Citește și:

ANDY MURRAY SE RETRAGE! Britanicul a izbucnit în plâns: „Nu mai pot îndura durerea! Nu știu dacă mai rezist până la Wimbledon”Nu doar medicii răbufnesc. Şeful ISU Sibiu protestează față de incorectitudinea raportărilor COVID. „Este incredibil ceea ce se întâmplă„

Libertatea

Comentarii (2)

dinamo_fan  •  14 Ianuarie 2019, 15:46

Nu a trecut prin tennis degeaba si a avut rezultate mari de tot intr-o generatie cu Nadal, Federer si Nole. nu a fost de top 3 al generatiei sale dar oricum a fost acolo imediat dupa. Plus de asta..un jucator care si-a imbunatatit jocul constant pe parcursul carierei. E singurul jucator de tennis dublu campion olimpic din istorie.

sebastian.vettel  •  14 Ianuarie 2019, 14:52

Respect maxim pentru acest om !

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1