SPORTURI  »  TENIS  »  ANUNȚ

Nadal a anunțat că va reveni în circuit! Care este primul meci al viitorului lider mondial

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 27 martie 2018 22:19

Jucătorul de tenis Rafael Nadal (nr. 2 ATP) va reveni pe teren la meciul dintre Spania și Germania, contând pentru sferturile de finală ale Cupei Davis.

În vârstă de 31 de ani, Nadal nu a mai jucat din luna ianuarie, când s-a accidentat la șold și a fost nevoit să abandoneze în al cincilea set partida disputată cu croatul Marin Cilic (nr. 3 ATP).

Ibericul plănuise încă să revină de luna trecută, la turneul de la Acapulco, însă s-a reaccidentat și astfel pe lângă acesta le-a mai ratat și pe cele de la ATP Masters de la Indian Wells sau Miami.

"Rafa se își revine și se antrenează mai mult. Mai este o săptămână și jumătate până la începerea jocurilor din sferturi, deci este timp", a declarat căpitanul-nejucător al Spaniei, Sergi Bruguera.

Deși a lipsit de pe terenul de tenis, Nadal va redeveni de luni numărul 1 mondial după înfrângerea surprinzătoare suferită de Roger Federer în trei seturi 2-1 în fața australianului Thanasi Kokkinakis (nr 175 ATP) de la turneul din Miami.

Spania va întâlni în perioada 6-8 aprilie Germania, în sferturile de finală ale Cupei Davis. Meciul se va juca la Valencia, pe zgura favorită a lui Nadal. Din lotul reprezentativei iberice mai fac parte Roberto Bautista Agut (nr. 15 ATP), Pablo Carreno Busta (nr. 19 ATP), Feliciano Lopez (32 ATP) și David Ferrer (35 ATP).

Surse: bbc.comtennis.comsportingnews.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1353608471321591
Marius Oană  •  28 Martie 2018, 08:51

Thanasi Kokkinakis e australian, nu austriac!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează