SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Nadal s-a calificat în finală la Madrid, după o semifinală de 4 ore cu Djokovic

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 mai 2009 00:00

Spaniolul Rafael Nadal, nr. 1 mondial în clasamentul ATP, s-a calificat sâmbătă în finala turneului de la Madrid, după ce l-a eliminat pe sârbul Novac Djokovic, în urma unui meci care a durat 4 ore şi două minute, scor 3-6, 7-6 (5), 7-6 (9), informează site-ul competiţiei.

Djokovic s-a impus cu 6-3 în primul set şi a fost aproape de a-l adjudeca şi pe cel de-al doilea, însă Nadal a revenit şi a reuşit să egaleze meciul după ce s-a impus în tie-break.

Sârbul a avut conducerea şi în setul 3, când a condus  la un moment dat cu 3-1, însă până la urmă Nadal a revenit şi cei doi au mers apoi cap la cap, scorul devenind din nou 6-6.

În tie-break-ul final, Nadal a salvat 3 mingi de meci, a ratat una şi în final a câştigat fructificând cea de-a doua minge de meci a sa.

Atât Nadal, cât şi Djokovic au avut probleme musculare în acest meci, primul solicitând ajutorul doctorului în setul doi, în timp ce sârbul a avut nevoie de ajutor în ultimul set.

Nadal va juca în finală cu învingătorul din semifinala pe care o vor disputa argentinianul Juan Martin del Potro şi elveţianul Roger Federer.

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
 •  17 Mai 2009, 10:20

Ma simt privilegiat sa fi asistat la o asemnea partida, una dintre cele mai frumoase de anul acesta, alaturi de finala de la Australian Open. Djokovic a crescut foarte mult, are o tehnica foarte buna si, daca se va pune la punct dpdv fizic, il va dovedi cat de curand pe Nadal si pe zgura. Comentariile dl-ui Chican au fost desprinse dintr-un alt film, din pacate. Comentariile sale se preteaza mai degraba pentru mocirla fotbaului din Liga I...nu poate aspira la mai mult.

 •  17 Mai 2009, 08:00

Sa vedem ce se intampla azi la finala,....Rafael Nadal si Roger Federer inca odata,...VAMOS RAFA!

 •  17 Mai 2009, 00:47

exceptional meci!!! Djokovic e jucatorul meu favorit, dar nu pot sa nu ma inchin in fata ambitiei si puterii de munca iesite din comun ale acestui Nadal (si nu in ultimul rand a marelui sau talent). bravo pentru ambii jucatori care au facut cea mai tare partida de tenis posibila.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează