SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Nadal s-a impus în 5 seturi, după un meci thriller cu Zverev la Australian Open » În optimi îl va înfrunta pe Monfils

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian StanJURNALISPORT - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 14:09

Rafael Nadal, locul 9 ATP, l-a învins în această dimineață pe mai tânărul său oponent, Alexander Zverev, locul 24 ATP, la capătul unui meci thriller câștigat de spaniol în 5 seturi (4-6, 6-3, 6-7, 6-3, 6-2) disputat pe parcursul a peste 4 ore de joc.

Puștiul-minune al tenisului, neamțul de 19 ani, a început mai bine partida și a reușit break-ul chiar în game-ul inițial după care și-a concretizat serviciul până la finalul setului, scor 6-4.

Totuși, chiar dacă nu a dat semne de slăbiciune în joc, Zverev a acuzat crampe și a avut nevoie de intervenția medicului la sfârșitul acestui set.

Setul secund a marcat revenirea ibericului de 30 ani, care a profitat de pauza prelungită și s-a distanțat rapid la 3-0 și Nadal a fost cel care s-a impus, 6-3.

Setul 3 a fost și cel mai disputat, ambii jucători oferind un tenis la nivel înalt și doar tie-breakul a făcut diferența. Zverev și-a adjudecat setul după 7-5 în tie-break și conducea cu 2-1 la seturi.

Văzându-se la doar un set aproape de eliminare, campionul din 2009 de la Openul Australian a avut o revenire fantastică și și-a adjudecat seturile 4 și 5,scor 6-3 respectiv 6-2 beneficiind și de faptul că adversarul său acuza problemele suferite din setul inițial.

Astfel, Rafael Nadal își continuă parcursul la Australian Open și se califică în optimi acolo unde îl va întâlni pe favoritul nr. 6, francezul Gael Monfils, cel care și-a adjudecat calificarea în această rundă după ce a trecut în minimum de seturi scor 6-3, 7-6, 6-4 de germanul Philipp Kohlschreiber, favoritul nr. 32.

2-0 este acum scorul întâlnirilor dintre cei doi, în favoarea lui Nadal după ce acesta îl învinsese pe Zverev anul trecut la Indian Wells, scor 6-7, 6-0, 7-5.

sursa: bbc.co.uk

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
spinoza
spinoza  •  22 Ianuarie 2017, 01:17

Asta numai neamt nu este!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează