SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Se retrage la 23 de ani!? Naomi Osaka, declarații-șoc după eliminarea de la US Open: „Nu mai simt nicio bucurie, nu știu când o să mai joc tenis”

Naomi Osaka, eliminată de la US Open / Captură Twitter @JoseMorgado
Naomi Osaka, eliminată de la US Open / Captură Twitter @JoseMorgado

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 10:34 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 11:04

Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA), nimeni alta decât campioana en-titre de la US Open, a fost eliminată în turul III al turneului de la Flushing Meadows, învinsă de puștoaica de 18 ani Leylah Annie Fernandez (73 WTA), scor 7-5, 6-7 (2), 4-6.

Finalul meciului a găsit-o pe Naomi Osaka în lacrimi. La conferința de presă, japoneza a făcut câteva declarații alarmante: a spus că nu știe când va mai juca tenis, dar și că nu mai simte bucuria de a fi pe teren.

Naomi Osaka: „Nu știu când o să mai joc tenis”

„Să fiu sinceră, mă aflu într-un punct al vieții în care încerc să-mi dau seama ce vreau să fac în continuare. Nu știu când o să mai joc tenis și care e următorul meu meci. Voi lua o pauză pentru o vreme. 

În ultimul timp, nu mai simt nicio bucurie nici măcar atunci când câștig. Mă simt ușuartă, doar atât. Când pierd, sunt foarte tristă. Nu cred că e normal acest lucru. Vreau să scap de aceste stări”, a declarat Osaka, potrivit The Guardian

Naomi Osaka a avut un 2021 agitat. Aceasta s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon și, în plus, a suferit și din punct vedere mental. Nipona a atras atenția încă de la Roland Garros despre faptul că atitudinea și unele întrebări ale jurnaliștilor îi afectează sănătatea mintală. Recent, ea a izbucnit în plâns la Cincinnati, în momentul în care vorbea despre victimele cutremurului din Haiti, țara de origine a tatălui său. 

4 turneede Mare Șlem a cucerit Osaka până acum: de două ori la Australian Open și de două ori la US Open

Naomi Osaka, eliminată de o puștoaică de 18 ani la US Open!

Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA) a fost eliminată în această dimineață de la US Open. Japoneza s-a oprit în turul III, învinsă de canadianca de 18 ani Leylah Annie Fernandez (73 WTA), scor 7-5, 6-7 (2), 4-6.

Pe Arena „Artur Ashe” din New York, Leylah Fernandez a făcut un meci de excepție și a învins-o după un meci plin de dramatism pe favorita trei a competiției. Încă din startul meciului, Leylah Annie Fernandez și-a arătat intențiile. Extrem de curajoasă, aceasta a lovit extrem de rapid de pe ambele părți ale terenului, a servit la parametri mai mult decât satisfăcători și a dominat nenumărate „raliuri” din partidă.

Cu toate acestea, Osaka și-a arătat plusul de experiență în primul set. A speculat exact când trebuia un game mai slab al jucătoarei din Canada și a închis manșa la 5.

Cu o stăpânire remarcabilă, Leylah Annie Fernandez n-a abandonat lupta nici măcar când meciul păreia încheiat. Într-un scenariu asemănător celui din primul set, Osaka a făcut break la 6-5 și se pregătea să închidă partida. Doar că, exact în acel moment, japoneza și-a pierdut pentru prima oară serviciul în meci. Soarta setului s-a decis în tie-break, câștigat autoritar de canadiancă, 7-2.

Cu un boost de entuziasm primit după câștigarea tie-break-ului, Leylah Fernandez a început excelent și decisivul. A făcut break în game-ul inaugural, iar până la final și-a făcut serviciul fără să clipească. 6-4 și cea mai importantă victorie a carierei sale, chiar pe „Arena Artur Ashe”.

VIDEO Rezumatul meciului Naomi Osaka - Leylah Annie Fernandez

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep a scăpat de Osaka, dar traseul rămâne infernal! Cum arată drumul până la finala de la US Open

VIDEO Naomi Osaka, eliminată de o puștoaică de 18 ani la US Open

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
tororosso
tororosso  •  04 Septembrie 2021, 18:13

Naomi ...un simplu foc de paie ! ca defel multe altele din ultima perioadă . Se zvonește că s-ar apuca de Sumo .

gogolino123
gogolino123  •  04 Septembrie 2021, 15:42

Bye Bye

reteleanu
reteleanu  •  04 Septembrie 2021, 12:05

pacat, are calitati exceptionale. ea, simona si barty se detaseaza net de restul jucatoarelor actuale (din cand in cand mai sclipeste sabalenka).

Vezi toate comentariile (8)
Comentează