SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Nemuritorul Roger Federer e din nou în semifinalele US Open: ”Am ştiut că meciul e departe de a se fi terminat!”

Articol de - Publicat sambata, 06 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 22:35

Elveţianul l-a învins ieri pe Gael Monfils cu 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 şi îl va întîlni azi, în penultimul act de la New York, pe Marin Cilici.

Spectatorii care au venit joi seară pe arena Arthur Ashe şi-au dorit spectacol, tensiune şi emoţii. Şi au avut parte de un spectacol incredibil. Pe cea mai mare arenă de tenis din lume au avut loc în tribune şi Lindsey Vonn, Gwen Stefani, Thierry Henry, Hugh Jackman şi Anna Wintour.

Mare parte dintre ei îşi doreau o victorie a lui Federer. Şi pînă la urmă asta s-a întîmplat. Dar au trăit intens şi au suferit mult pentru că elasticul Monfils a controlat primele două seturi, pe care le-a cîştigat cu 6-4 şi 6-3.

Roger Federer nu avea un istoric prea bogat în reveniri de la 0-2 la seturi. Erau opt întoarceri de scor în toată cariera. "Am ştiut că meciul e departe de a fi terminat. Eram conştient că pot să joc mai bine", a spus Federer. Cu toate acestea, el a ajuns în situaţia de a se lupta cu două mingi de meci pe care pînă la urmă le-a salvat.

"Am zis gata, asta e, cazi, dar mai întîi luptă, nu rata o lovitură uşoară! Am servit foarte bine, am rămas în meci şi am întors toată situaţia", a povestit fostul lider mondial. El a început să joace din ce în ce mai bine şi a cîştgat următoarele trei seturi cu 6-4, 7-5, 6-2. "A fost un meci foarte emoţionant. Am simţit multă căldură din partea publicului şi să treci prin aşa ceva pe cea mai mare arenă de tenis din lume e incredibil", a adăugat Roger.

Meciul a durat trei ore şi douăzeci de minute, timp în care Federer a venit de 74 de ori la fileu şi a cîştigat 53 de puncte. "Îmi dă încredere să vin şi mai des la fileu. Mă bucur că nu am încetat să atac şi pînă la urmă am fost răsplătit", a spus Roger. Elveţianul este la a noua apariţie în semifinale la US Open, unde îl va întîlni pe Marin Cilici.

Federer s-a impus în toate cele cinci partide pe care le-a avut cu croatul în trecut. La 33 de ani, Federer e la doi paşi de al 18-lea trofeu de Mare Şlem al carierei.

Antrenori cu trofee
Cei patru semifinalişti din acest an de la US Open au, toţi, antrenori care s-au impus în turnee de Mare Şlem. Federer e antrenat de Stefan Edberg, care are în palmares şase trofee de Grand Slam, două dintre ele fiind cucerite la US Open în 1991 şi 1992.

Marin Cilici îl are în lojă pe Goran Ivanisevici, cîştigător la Wimbledon în 2001. Novak Djokovici e pregătit de Boris Becker, care a triumfat de şase ori la turneele de Mare Şlem. Kei Nishikori lucrează cu Michael Chang, cîştigător la Roland Garros în 1989.

"Am avut atît de multe meciuri minunate unul împotriva altuia şi acum nu putem decît să stăm în tribune, să aplaudăm şi să sperăm că băieţii noştri vor ieşi învingători. Acum doar unul dintre noi va reuşi să cîştige la US Open ca antrenor. Cine? Va fi interesant de aflat", a spus Ivanisevici pentru New York Times.

5 trofee a cîştigat Roger Federe la US Open, în 2004, 2005, 2006, 2007 şi 2008

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează