SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

New entry WTA » Diana Mihail a intrat în ierarhia senioarelor la doar 15 ani

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 00:00

La doar 15 ani, Diana Mihail a adunat primele 3 puncte în proba de dublu și a intrat în ierarhia senioarelor.

Din decembrie 2015, România are o nouă jucătoare cu clasament în topul WTA, în proba de dublu. Este vorba despre bucureșteanca Diana Mihail, eleva profesorului Vlad Marinescu, care, în urma concursurilor la care a participat în acest an, a acumulat 3 puncte în ierarhia mondială.

La 15 ani și 4 luni, Diana este cea mai tînără jucătoare de tenis din România cu loc în WTA. Ea a acumulat un punct și la simplu, insuficient deocamdată pentru a intra și în clasamentele acestei probe.  

Suferă de maladia Freiberg

De la 9 ani, Diana Mihail a descoperit că suferă de maladia Freiberg, o boală care se manifestă prin fărîmițarea metatarsianului mijlociu al piciorului drept. Susţinută financiar de tatăl ei, Dragoș Mihail, ea a reușit în acest an, cu ajutorul unui specialist, bioenergoterapeutul Iulian Triboi, să scape de dureri.

Astfel a putut să participe la o serie de tureee de 10.000 și 25.000 de dolari, în străinătate, în urma cărora a acumulat cele 3 puncte WTA la dublu.  

"A fost un an special pentru mine. După mult timp, am scăpat de durerile de la picior, jocul meu s-a îmbunătățit și am reușit să intru în clasamentul WTA. Sper ca 2016 să fie mult mai bun, să fac cît mai multe puncte și la simplu!"
Diana Mihail, jucătoare de tenis

1300este locul ocupat de Diana Mihail în clasamentul WTA la dublu, ea fiind în primele 15 cele mai tinere jucătoare din lume în această ierarhie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
whiteredarad
whiteredarad  •  05 Ianuarie 2016, 09:56

Osteocondrita metatarsianului III este o necroza aseptica localizata, o boala a cresterii, care cu varsta trece. Da dureri locale, uneori mari, dar nu pune probleme de evolutie proasta , in timp. Succes simpaticei domnisoare, care bate la poarta consacrarii, in tenisul de camp, feminin !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează