SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

New York constant » US Open e turneul de Mare Șlem în care Halep nu a avut fluctuații: azi joacă cu Timea Babos pentru optimi

Simona Halep a jucat în 2016 doar pe Arena Arthur Ashe // FOTO AFP
Simona Halep a jucat în 2016 doar pe Arena Arthur Ashe // FOTO AFP

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2016 00:00

Simona Halep joacă azi pentru un loc în optimi de finală cu Timea Babos, la turneul de Mare Șlem la care în ultimii patru ani nu avut fluctuații.

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului i-a adus Simonei Halep stabilitate. E turneul la care în ultimii patru ani a adunat cel puțin două victorii, lucru care nu se poate spune despre celelalte trei competiții de Mare Șlem, unde românca a înregistrat și eliminări surprinzătoare încă din primul tur și unde a obținut performanțe egale sau poate mai spectaculoase ca la New York.

US Open e special pentru româncă din mai multe aspecte. Aici a obținut prima victorie la o jucătoare de Top 10, aici a ajuns pentru prima oară în a doua săptămână a unui concurs de Grand Slam, dar și această constanță pe care nu a atins-o nicăieri altundeva.

De pe vârf în abis

La Australian Open, românca a încadrat cele două sferturi de finală din 2014 și 2015 cu două înfrângeri încă de la primul meci, cea din 2016 una surprinzătoare, înregistrată în fața chinezoaicei Shuai Zhang.

La Roland Garros, unde românca a jucat singura finală de Grand Slam, are în parcursul ultimilor ani și două eliminări, din turul 2 în 2015 și turul 1 în 2013. Pe iarba de la Wimbledon, la fel, între semifinalele din 2014 și "sferturile" din 2015 se află o înfrângere de la primul meci în 2015.

La New York, în 2013 Simona a ajuns în "optimi", apoi a venit un tur 3 și, anul trecut, parcursul până în semifinale. Lipsea din tot puzzle-ul o călătorie până în fazele superioare, una care a venit în 2015 și care s-a încheiat cu înfrângerea suferită în fața Flaviei Pennetta.

Azi, Simona Halep are ocazia să facă drumul din acest an mai lung, ea urmând să o întâlnească în turul al treilea pe unguroaica de pe locul 34 WTA, Timea Babos. Ele s-au confruntat de două ori în circuitul profesionist, cu românca impunându-se de fiecare dată.

Timea a reușit să o învingă pe Simona în Cupa Fed, în 2014, într-un meci din grupe, desfășurat la Budapesta în Grupa I a zonei Europa-Africa.

"New York-ul e mai apropiat de inima mea acum pentru că anul trecut am ajuns până în semifinale. Mi-am făcut amintiri frumoase și a început să-mi placă mai mult"
Simona Halep

12-4este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Simona Halep în ultimii patru ani

Evoluția la turneele de Mare Șlem în ultimii patru ani

Turneu 2016 2015 2014 2013
Australian Open turul 1 "sferturi" "sferturi" turul 1
Roland Garros "optimi" turul 2 finală turul 1
Wimbledon "sferturi" turul 1 semifinale turul 2
US Open ? semifinale turul 3 "optimi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  03 Septembrie 2016, 14:23

Cind Simona Halep cistiga, este...romanca. Atunci cind pierde ete...constantzeanca. La fel austriecii:daca cistiga germanii razboiul-al doilea mondial-sintem germani, daca il pierde, sintem austrieci.

timm
timm  •  03 Septembrie 2016, 10:39
Postat de Viorel Vîrlănuță pe 03 Septembrie 2016, 10:22

Va trece ușor de unguroaică,este o jucătoare masivă care se mișcă greu pe teren și singurul avantaj este că lovește mingea foarte tare,în rest o văd pe Simona câștigând repede meciul în două seturi.

La ce scor?

1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  03 Septembrie 2016, 10:22

Va trece ușor de unguroaică,este o jucătoare masivă care se mișcă greu pe teren și singurul avantaj este că lovește mingea foarte tare,în rest o văd pe Simona câștigând repede meciul în două seturi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează