SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Nici de această dată! Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pierdut a treia finală consecutivă la Wimbledon!

Robert Lindstedt şi Horia Tecău au jucat pînă acum 5 finale pe iarbă împreună, cîştigînd două titluri, ambele la 's-Hertogenbosch
Robert Lindstedt şi Horia Tecău au jucat pînă acum 5 finale pe iarbă împreună, cîştigînd două titluri, ambele la 's-Hertogenbosch

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 iulie 2012 23:13

UPDATE Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pierdut setul 5 categoric, 6-3, astfel pierzînd şi a treia lor finală consecutivă la Wimbledon.

UPDATE Tecău şi Lindstedt au cîştigat setul 4 în tie-break, 7-5.

UPDATE Meciul s-a reluat de la scorul de 2-1 pentru cuplul britano-danez. VEZI AICI LIVESCORE

UPDATE Meciul a fost întrerupt din cauza ploii, la scorul de 2-1 pentru cuplul britano-danez.

UPDATE Perechea formată din J.Maraay şi F.Nielsen a preluat conducerea meciului. Setul doi a fost adjudecat cu 6-4, iar cel de-al treila a fost cîştigat în tie-break, 7-5.

UPDATE Perechea Horia Tecău şi Robert Lindstedt a început bine meciul şi a cîştigat primul set 6-4. Cuplul româno-suedez a făcut un set aproape perfect.

UPDATE 2010, 2011 şi acum 2012. Românul şi suedezul joacă ACUM pentru trofeu împotriva perechii Marray/Nielsen, după ce au trecut ieri în premieră de cei care îi bătuseră în ultimul act de acum 2 ani, Melzer şi Petzschner VEZI AICI LIVESCORE

Perechea româno-suedeză a trecut ieri de Jurgen Melzer şi Philipp Petzschner, 6-4, 6-7 (10), 6-4, 6-3, în faţa cărora nu aveau nici măcar un set cîştigat.

E suprafaţa lor de nota 10. Covorul pe care s-ar zbengui zi de zi, turneu de turneu, an de an. Şi e locul în care se simt cel mai inspiraţi. Wimbledon, casa ierbii, sursa de energie, catedrala în care se împlinesc toate rugăciunile. Că e terenul 18 sau 3 sau 1 sau Centralul, oriunde sînt acasă. Şi, într-un fel, orice sezon al lor începe, sfîrşeşte şi se învîrteşte în jurul Wimbledonului. Ieri cu confirmat asta cu dobîndă.

Horia şi Robert i-au întîlnit în penultimul act pe austriacul Melzer şi germanul Petzschner. Incomozii adversari în faţa cărora nu cîştigaseră nici un set în două înfruntări precedente, ambele petrecute la Londra. Întîi în finala de la All England Club 2010, apoi anul trecut, la Turneul Campionilor. De data aceasta, vraja rea s-a dezlegat. Cu un break la Petzschner şi servind apoi îngrijit, Tecău şi Lindstedt au luat primul set 6-4.

Redresare rapidă
Păreau lansaţi în al doilea, după ce atacaseră şi confiscaseră din nou serviciul germanului. A fost suficientă o secundă de gardă lăsată jos şi s-a făcut 5-5. Apoi un tie-break chinuitor, pierdut cu 10-12. Furios, nordicul şi-a eliberat nervii un pic, ca să se răcorească. Accidentul a fost trecut repede la şi altele. Au urmat alte două acte în care cîte un break a fost suficient pentru a fi adjudecate. 6-4, 6-3. Simplu, nu? Dar ce reflexe! Ce îndîrjire în mingile aspre trimise dincolo de fileu! Ce concentrare la serviciu atunci cînd în aer era aromă de break! Ce determinare de a transforma în trecut o istorie negativă!

Astăzi (după ora 16:00 cînd începe finala feminină la simplu, Digisport 2, liveTEXT GSP.ro), Tecău şi Lindstedt au a treia şansă de a se impune la Wimbledon. Vor întîlni în finală o pereche inedită, compusă din britanicul Jonathan Marray şi danezul Frederik Nielsen. Aceştia i-au învins pe campionii ediţiei trecute, fraţii Bryan, cu 6-4, 7-6 (9), 6-7 (4), 7-6 (5).

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (84)
samertx
samertx  •  08 Iulie 2012, 01:34
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

wrong me, sorry:((

wollt..
wollt..  •  08 Iulie 2012, 00:57

felicitari pt ce au realizat pana acum .

tipsy
tipsy  •  08 Iulie 2012, 00:55

si eu sunt de parere ca lindstedt il cam tine in spate pe tecau, insa pe de alta parte suedezul in 10 ani de dublu nu a avut nici pe departe performantele pe care le-a avut in cativa ani cu tecau. in plus romanul a castigat turnee jucand fantastic si fara lindstedt. inclin sa cred ca Horia are o problema (doar) cu meciurile mari.

Vezi toate comentariile (84)
Comentează