SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

FOTO Kyrgios, reacție enigmatică în cazul Simonei Halep » Mesajul postat pe Twitter

Nick Kyrgios // FOTO: Imago
Nick Kyrgios // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 09:43 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 11:14

Australianul Nick Kyrgios (27 de ani, 21 ATP) a comentat printr-o postare pe Twitter scandalul de dopaj care o are în centru pe Simona Halep (31 de ani, 9 WTA).

Finalistul de la Wimbledon 2022 a răspuns unui comentariu postat pe Twitter de Ben Rothenberg, fost jurnalist New York Times și unul dintre cei mai apreciați specialiști în tenis, care prezenta detaliile cazului Simona Halep.

Primele declarații ale lui Ion Țiriac despre „cazul Simona Halep” » Ce solicită miliardarul român
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Primele declarații ale lui Ion Țiriac despre „cazul Simona Halep” » Ce solicită miliardarul român

Kyrgios, reacție ironică în cazul Simonei Halep

„Pentru a clarifica, iată care a fost desfășurarea anului bizar al Simonei Halep. Halep a anunțat că își încheie sezonului și că s-a operat la nas pe 15 septembrie. Halep a fost informată de Agenția de Integritate că are un test pozitiv mult după aceea, pe 7 octombrie”, a scris Rothenberg pe Twitter.

La acest mesaj, Kyrgios a comentat cu un mesaj scurt și enigmatic: „Mmhmm”.

Kyrgios, reacție enigmatică în cazul Simonei Halep » Mesajul postat pe Twitter

Ce urmează pentru Simona Halep, după suspendarea provizorie pentru dopaj

Ca în orice caz de dopaj, românca a fost suspendată provizoriu, urmând ca pedeapsa să fie stabilită în urma unei anchete care cel mai probabil se va întinde pe durata câtorva luni. 

Simona Halep va avea nevoie un motiv întemeiat pe care să-l susțină pentru a ieși din această situație. Dacă românca nu va fi mulțumită de decizie, ea poate apela și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.  

Roxadustat, substanța la care a testat pozitiv Halep, este un actor inductibil prin hipoxie, inhibitor de prolil hidroxilază. E folosită în tratarea anemiei, având drept efect stimularea glandelor suprarenale pentru secreția de eritropoietină, care duce la o mai mare producție de celule roșii, ajutând la o mai bună oxigenare a corpului. 

A fost inclusă încă din 2011 pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping, iar în cea din 2022 apare la categoria eritropoietine, subcategoria stabilizatori ai factorului de inducere a hipoxiei, alături de cobalt, daprodustat, molidustat, vadadustat sau xenon.

Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani

- Simona Halep

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

Citește și: 

Stere Halep, noi declarații după ce Simona Halep a spus că „se simte trădată”: „Bănuiala e cel mai mare păcat”

Fostul doctor de la Dinamo, opinie dură despre Simona Halep: „Nu te mai da «contaminată»!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Octombrie 2022, 12:57
Postat de talpaiadului pe 24 Octombrie 2022, 11:24

Nu stiu cum sa-ti explic, dar mie mi se pare ca "Mhmm"-ul lui Kyrgios descrie situatia lui Halep mai bine decat polologhia lui CTP, Tiriac si din toate celelalte articole la un loc :)

:))))) Comparativ cu ceea ce spune CTP, orice ridicat din umeri e mai valoros.

talpaiadului
talpaiadului  •  24 Octombrie 2022, 11:24
Postat de cpt.ahab pe 23 Octombrie 2022, 12:56

Ce știre, bă? Ce-a zis Kyrgios? "Mmhmm"?! Asta te interesa pe tine? Te-a lămurit în chestiunea zilei?! Incredibil! Tot voi cu gura mare...

Nu stiu cum sa-ti explic, dar mie mi se pare ca "Mhmm"-ul lui Kyrgios descrie situatia lui Halep mai bine decat polologhia lui CTP, Tiriac si din toate celelalte articole la un loc :)

Cocos7
Cocos7  •  23 Octombrie 2022, 14:49
Postat de navajo_joe pe 23 Octombrie 2022, 11:18

Da, avea sanse sa intre la turneul campioanelor si brusc renunta la orice competitie.

In momentul in care deja ai fost gasit dopat esti abonat la un nou control anti-dopaj. Fata trebuie sa ia vacanta pana ai iese substanta din sistem. Nu-i nimic, intre timp, ca Sharapova, va face reclame pentru bomboane si prezervative.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close