SPORTURI  »  TENIS  »  WTA WASHINGTON

Niculescu se califică după un meci maraton » Duel românesc în optimi la Washington!

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de marius stoicaJURNALISPORT - Publicat joi, 03 august 2017 10:28

Monica Niculescu, cap de serie numărul 6, s-a calificat marţi seară în optimile turneului de la Washington, dotat cu premii totale în valoare de 226.750 de dolari.

Românca, locul 59 WTA, a învins-o pe japoneza Nao Hibino în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 7-6 (7) , după două ore şi 24 de minute de joc. Japoneza, locul 72 WTA a început mai bine meciul, a condus cu 2-1, însă Niculescu a revenit spectaculos şi s-a impus cu 6-3.

Setul secund nu a avut istoric, nipona dominând clar partida, 6-2. Setul decisiv a fost plin de dramatism, ambele jucătoare fiind aproape de a închide meciul.

Mai întâi, Niculescu a condus cu 3-0, dar nipona a revenit senzaţional şi a reuşit sa câstige 5 game uri consecutive, preluând conducerea, 5-3. Niculescu a revenit la conducere 6-5, pentru ca mai apoi Hibino sa împinga setul în tie break.

Nipona s-a distanţat la 5-3, iar de aici Niculescu a început o formidabilă cursa de recuperare, încheiată la a patra minge de meci, 9-7.

În optimi, Niculescu o va intâlni joi pe Patricia Maria Tig, care a dispus de Heather Watson cu un dublu 7-6. Pentru calificarea în aceasta fază a competitiei, Niculescu şi-a asigurat un cec în valoare de 3420 dolari şi 30 de puncte WTA.

9este numărul dublelor greşeli făcute de Hibino

80 %   a fost procentajul primului serviciu al româncei

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează