SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Noi provocări » Murray poate deveni numărul doi mondial, dacă îl învinge pe Ferrer în finala de la Miami

Fotomontaj: Lucian Alecu
Fotomontaj: Lucian Alecu

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 31 martie 2013 00:48

Într-un interviu acordat ziarului britanic The Telegraph, scoţianul a vorbit despre pericolele tenisului actual


Andy Murray s-a calificat vineri noaptea în finala turneului Masters 1000 de la Miami, după ce a trecut de Richard Gasquet cu 6-7(3), 6-1, 6-2. Cu această victorie a mai făcut un pas spre a doua poziţie a clasamentului mondial, acolo unde a mai fost în 2009. Dacă îl învinge azi pe spaniolul Ferrer, care a trecut în semifinale de Tommy Haas cu 4-6, 6-2, 6-3, locul doi este al lui. Visează ca într-o zi să ajungă lider mondial, dar deocamdată trăieşte în prezent şi e conştient de lucrurile care i se întîmplă o dată cu adunarea anilor în circuitul profesionist.

În ultimii 7 ani, Andy Murray a lucrat imens pentru a-şi întări corpul, atît de mult încît Jamie Baker, un fost coleg de şcoală, a spus că s-a transformat într-un tanc. "Simt că am ajuns într-o etapă a carierei mele în care dacă exagerez cu antrenamentele fizice încep să mă accidentez", a spus jucătorul în vîrstă de 25 de ani.

Murray a spus că trebuie să fie din ce în ce mai atent, mai ales că viaţa unui jucător de tenis nu e chiar atît de uşoară, avînd în vedere lungile şi desele călătorii. "Te poţi epuiza şi ajungi să ratezi două sau trei luni de circuit din cauza vreunei boli. Sistemul imunitar devine slab şi începi să pierzi în greutate. Li s-a întîmplat multor jucători să aibă mononucleoză în ultimii ani şi de aceea trebuie să fim toţi atenţi la astfel de lucrurI", a spus Murray pentru The Telegraph. El crede că pentru a evita epuizarea trebuie ca antrenamentele fizice să fie foarte bine dozate. "Exagerarea cu antrenamentele e un pericol constant, chiar şi printre jucătorii de top. Mai ales că în sală nu pregătesc doar corpul, ci şi mintea. Nu e uşor să găseşti echilibrul, dar unul dintre avantajele avansării în vîrstă este că aduni experienţă şi îţi dai seama ce ai de făcut", a adăugat el.

Foarte atent la forma sa fizică, Murray nu a avut parte de prea multe accidentări de-a lungul carierei. În 2007 a avut probleme la încheietura mîinii, iar anul trecut unele probleme la coloană.

"O să fie greu în finală. Ca să cîştig încă un turneu de Masters 1000 trebuie să joc cel mai bun tenis al meu"
ANDY MURRAY

6-5 este scorul întîlnirilor directe dintre Murray şi Ferrer, scoţianul cîştigînd ultimele patru întîlniri

3 săptămîni a petrecut Andy Murray ca al doilea jucător al lumii în 2009

Titlurile lui Murray în turneele Masters 1000
2008 Madrid, Cincinnati
2009 Canada, Miami
2010 Shanghai, Canada
2011 Shanghai, Cincinnati

Playtech: BOMBĂ! Cu cine a fost surprinsă Anamaria Prodan după vestea divorțului. Ce au făcut împreună


Comentarii (2)
blaugrana.
blaugrana.  •  01 Aprilie 2013, 15:51
Postat de daniels7714 pe 31 Martie 2013, 01:24

Ferrer invinge !

deja a invins murray si gesepe nimic, nimic...

daniels7714
daniels7714  •  31 Martie 2013, 01:24

Ferrer invinge !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează