SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Nole la cota 50 » Novak Djokovici bifează a opta semifinală consecutivă şi a cincizecea victorie la US Open

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 septembrie 2014 21:20

Novak Djokovici s-a chinuit în turneele premergătoare ultimului turneu de Mare Şlem al anului.
A fost eliminat devreme şi la Toronto, şi la Cincinnati, dar şi-a regăsit ritmul acolo unde trebuia. Sîrbul l-a învins ieri pe Andy Murray cu 7-6(1), 6-7(1) 6-2, 6-4 într-un meci care s-a încheiat după ora 1 noaptea. "Am jucat un tie-break foarte prost în primul set. Apoi am luptat mai mult în al doilea, am jucat un tenis bun, dar nu a fost de ajuns. Sînt dezamăgit", a spus scoţianul.

Djokovici a devenit, cu acest succes, al şaptelea jucător care adună 50 de victorii la US Open. "A fost o luptă fizică incredibilă în primele două seturi, nici nu mă aşteptam la altceva avînd în vedere că îl înfruntam pe Andy. La ultimele confruntări au fost mai mereu trei sau patru ore de joc. Mă bucur că am ajuns din nou în semifinale", a spus Novak. Acolo el îl va întîlni pe japonezul Kei Nishikori. "Nu am mai jucat de mult împreună. E un jucător foarte talentat", a spus Nole.

Expert în cinci seturi
Kei Nishikori a mai cîştigat un meci de cinci seturi la US Open. După ce l-a învins pe Milos Raonic în optimi de finală într-un meci care a egalat recordul pentru cel mai tîrziu meci încheiat la US Open, 2:26 noaptea, el a recidivat în "sferturi". Japonezul în vîrstă de 24 de ani l-a învins pe Stan Wawrinka tot în cinci seturi, 3-6, 7-5, 7-6 (7), 6-7 (5), 6-4. Pentru Kei, întîlnirea de sîmbătă cu Novak Djokovici va fi o experienţă în premieră, pentru că el nu a mai jucat într-o finală de turneu de Mare Şlem. Scorul întîlnirilor directe dintre cei 2 este 1-1. Nishikori este antrenat de Michael Chang, finalist la US Open în 1996.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează