SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cum se vede în circuit situația lui Novak Djokovic » Ce spun Nadal, Muguruza și Osaka: „Totul putea fi evitat dacă se vaccina”

Garbine Muguruza // FOTO: Imago
Garbine Muguruza // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 ianuarie 2022 07:27 / Actualizat sambata, 15 ianuarie 2022 07:58

Rafel Nadal (35 de ani, 6 ATP), Garbine Muguruza (28 de ani, 3 WTA) și Naomi Osaka (24 de ani, 14 WTA) au comentat situația lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), care se află din nou în detenție în Melbourne. Acesta așteaptă audierile de duminică, care vor stabili dacă va fi sau nu deportat din Australia.

Cu două zile înainte de Australian Open, situația liderului ATP este încă neclară, iar acesta nu știe dacă va participa la turneul pe care l-a câștigat de 9 ori în carieră. Mai mulți jucători și jucătoare aflați în Melbourne au vorbit recent despre situația în care se află Novak Djokovic în Australia și au explicat cum se văd în circuit evenimentele din Australia.

Novak Djokovic, reținut la Melbourne! Liderul ATP a intrat din nou în detenție și așteaptă judecata
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic, reținut la Melbourne! Liderul ATP a intrat din nou în detenție și așteaptă judecata

Naomi Osaka: „E trist că unii s-ar putea să și-l amintească așa pe Djokovic”

„Cred că ce gândesc eu nu e important. Chiar dacă spun ce cred, opinia mea nu va schimba nimic, ci va continua să creeze controverse. Am văzut oameni în ambele tabere. 

Cred că este o situație nefericită. Este un jucător incredibil și este trist că, probabil, unii și-l vor aminti în acest fel. Dar cred că nu un jucător de tenis poate decide, ci Guvernul din Australia va stabili cum se va rezolva”, a declarat Osaka, potrivit CNN.

Gabrine Mugurza: „Totul putea fi evitat dacă s-ar fi vaccinat”

Cred că trebuie să trecem peste. Totul putea fi evitat dacă s-ar fi vaccinat, așa cum am făcut-o toți. Am făcut tot ce era necesar pentru a ajunge aici. Regulile sunt foarte clare, trebuie doar să le urmezi. Asta e tot. Nu e atât de dificil.

Nu cred că această situația îi va ajuta pe jucători sau va ajuta tenisul. În acest moment există un conflict”, a spus Muguruza.

Rafael Nadal: „Australian Open va fi un turneu excelent și fără Djokovic”

„E clar că Djokovic e unul dintre cei mai mari jucători, dar Australian Open este mai important decât oricine. Turneul va fi excelent și fără Djokovic.

Îi doresc tot binele. Avem o relație bună și îl respect ca om și sportiv, chiar dacă nu sunt de acord cu multe lucruri făcute de el în ultimele săptămâni”, a declarat Nadal.

Djokovic ar putea fi interzis în Australia 

Nick Wood, unul din avocații lui Nole, a prezentat motivele pentru care contestă anularea vizei. Avocatul a transmis instanței că ministrul imigrării a justificat anularea vizei pe baza faptului că prezența lui Novak Djokovic în Australia ar stimula sentimentul antivaccinist. 

El a mai susținut că ministrul nu a luat în considerare efectele pe care înlăturarea forțată a lui Djokovici le-ar putea avea asupra mișcării antivacciniste și a descris justificarea ministrului drept „evident irațională". 

Obiectivul final este să solicite o scutire de la aplicarea deciziei de anulare a vizei. Dacă Djokovic nu are succes în apelul său, legile spun că acesta nu va mai putea primi altă viză pentru intrarea în Australia vreme de 3 ani.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open în 2021 

Citește și: 

Darren Cahill intervine în scandalul momentului și-l taxează pe Djokovic: „Vaccinează-te! Dacă nu, ne vedem la anul”

Președintele Serbiei iese la atac: „Djokovic este maltratat în Australia!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1258861594247916
Vladimir Boerencu  •  16 Ianuarie 2022, 14:59

Capul plecat sabia nu-l taie ,nu-i asa CTP, Muguruza, Nadal, etc. Apropo eu m-am vaccinat ,dar nu ma simt onorat de aceasta supunere la experimente. Multi au murit pentru ca nu au fost testati inainte , pentru avedea daca trebuie sau nu sa fie vaccinati.

1240187572730378
Ionel Vancea  •  16 Ianuarie 2022, 10:36

De ce să se vaccineze cu un "vaccin" insuficient testat în condițiile în care el este ASIMPTOMATIC ???? De ce să bage în el un ser despre care încă nu se știe dacă va avea reacții adverse peste 20 de ani, dacă boala țintă a serului pe el nu îl afectează cu nimic ?????

crisangrg
crisangrg  •  15 Ianuarie 2022, 11:36
Postat de markksson pe 15 Ianuarie 2022, 11:05

"Regulile sunt foarte clare, trebuie doar să le urmezi". Mie imi suna ca Garbine a gandit altceva: "pai daca noi nu avem coloana vertebrala si ne-am facut pres in fata totalitarienilor astora, cum sa nu ne enervam cand cineva chiar gandeste si ne arata indirect cat de prosti suntem". Nu-i nimic, Mugu, ia si respecta toate regulile facute de tot felul de birocrati, da-le incolo de drepturi, libertati si principii. La urma urmei, fiind nascuta in Venezuela, nu cred ca trebuie sa ne asteptam la cine stie ce din partea ta. Somn usor!

I-ai zis-o tu, Dacule mandru si nesupus. Auzi la ea, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează