SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Novak Djokovic, declarație bizară după calificarea în „optimi” la Wimbledon: „Am petrecut mult timp în munți, cu lupii! De acolo vine energia”

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) l-a învins pe americanul Denis Kudla (28 de ani, 114 ATP), scor 6-4, 6-3, 7-6(7) și s-a calificat în optimile de finală la Wimbledon 2021. +9   FOTO
Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) l-a învins pe americanul Denis Kudla (28 de ani, 114 ATP), scor 6-4, 6-3, 7-6(7) și s-a calificat în optimile de finală la Wimbledon 2021.

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 iulie 2021 20:54 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 20:57

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) l-a învins pe americanul Denis Kudla (28 de ani, 114 ATP), scor 6-4, 6-3, 7-6(7) și s-a calificat în optimile de finală la Wimbledon 2021.

Novak Djokovic mai are 4 meciuri până la al 3-lea trofeu de Grand Slam din anul 2021. Sârbul i-ar egal pe în ierarhia istorică pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak Djokovic, în „optimi” la Wimbledon

Astăzi, Djokovic a fost întrebuințat serios de americanul Denis Kudla. Astăzi, Djokovic a fost întrebuințat serios de americanul Denis Kudla. Sârbul nu a fost ajutat pe primul serviciu, pe care l-a pus în teren în doar 54% din rânduri. În schimb, procentajul de reușită a fost unul excepțional, 88%.

+5 FOTO

Nole a comis erori necaracteristice, 28 de greșeli neforțate la finalul partidei, iar în ultimul set a fost nevoit să revină de la 2-4. Djokovic a împins actul în tie-break, unde a izbutit o nouă „remontada”. Kudla a avut un avans semnificativ, 4-1, dar a cedat în fața zidului ridicat de sârb. 

În optimile de finală, Novak Djokovic îl va înfrunta pe Cristian Garin (20 ATP), un specialist pe zgură.

Djokovic și „mentalitatea de lup”

Djokovic a oferit un interviu inedit, imediat după triumf. A explicat de unde găsește energia de a reveni de fiecare dată mai puternic. 

„Eșecul nu a fost niciodată o opțiune pentru mine sau pentru cei din familia mea. Am fost nevoiți să găsim strictul necesar pentru a supraviețui. Asta mi-a întărit caracterul. Am petrecut mult timp în munți, cu lupii. Asta este energia mea, provenită de la lupi. Nici măcar nu glumesc!”, a declarat Djokovic, după victoria contra lui Denis Kudla. 

Novak Djokovic, în goana spre recorduri

Novak Djokovic a devenit primul jucător din istorie care câștigă cel puțin 75 de meciuri la fiecare turneu de Grand Slam

  • Australian Open: 82-8 
  • Roland Garros: 81-15 
  • Wimbledon: 75-10 
  • US Open: 75-12

17-0este palmaresul lui Novak Djokovic la turneele de Grand Slam din anul 2021

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

VIDEO Ons Jabeur continuă să scrie istorie pentru sportul arab! A învins o dublă câștigătoare de Grand Slam și s-a calificat în „optimi” la Wimbledon

Roger Federer a numit cei 3 jucători care îl pot bate pe Novak Djokovic la Wimbledon: „Nu-mi pasă de bookmakeri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează