SPORTURI  »  TENIS  »  RIVALITATE

Novak Djokovic i-a pus gând rău lui Federer: „Până în martie sper să-l depășesc”

Novak Djokovic (stânga) și Roger Federer // foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic (stânga) și Roger Federer // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2020 11:09 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 11:57

Liderul ATP Novak Djokovic (33 de ani) speră să îl depășească pe Roger Federer (39 de ani, 4 ATP) în privința numărului de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP.

Djokovic va termina acest an pe primul loc, din moment ce diferența față de numărul 2 mondial, Rafa Nadal, este prea mare pentru a putea fi recuperată în ultimele două luni ale anului.

Va fi al șaselea an pe care Djokovic îl încheie în fruntea clasamentului ATP, iar sârbul nu vrea să se oprească aici. Acesta a pus ochii pe recordul de săptămâni consecutive petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310), deținut de elvețianul Roger Federer. În acest moment, Djokovic este la 292.

Novak Djokovic: „Este marea mea dorință”

„Pete Sampras (n.red. - precedentul număr 2 în clasamentul săptămânilor petrecute pe #1 ATP) a fost idolul meu când eram copil, cu siguranță vreau să termin anul ca numărul 1 și apoi să egalez recordul. Această realizare cu siguranță este una dintre cele mai mari din lumea sportului. Nu îmi voi apăra punctele în ianuarie din cauza înghețării clasamentului până în martie. 

Aș putea câștiga pentru că se iau în calcul cele mai bune rezultate ale turneelor din ultimii doi ani. Pentru mine este foarte bine, pentru că am câștigat multe puncte la Australian Open (n.red. - 2.000). Marea mea dorință, obiectivul meu este de a realiza acest lucru, și sper să îl pot atinge în martie. Totuși, există o mulțime de lucruri imprevizibile care pot avea loc. Există jucători mari în spatele meu, precum Rafa (Nadal) și Dominic (Thiem)”, a declarat Djokovic, potrivit AS.com.

Pentru Novak Djokovic, urmează turneul ATP de la Viena, pe care l-a câștigat în 2007. În primul meci, care va avea loc marți, sârbul va da piept cu un compatriot de-ai săi, Filip Krajinovic (28 de ani, 30 ATP).

Cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 ATP

1. Roger Federer - 310 
2. Novak Djokovic - 292 
3. Pete Sampras - 286 
4. Ivan Lendl - 270 
5. Jimmy Connors - 267 
6. Rafael Nadal - 209 
... 
15. Ilie Năstase - 40

Citește mai multe știri din tenis:

VIDEO Criză de nervi la Antwerp! Jucătorul și-a ieșit din minți și a început să lovească fileul și scaunul arbitrului!

Rafael Nadal participă la o competiție profesionistă de golf » Pe ce loc a încheiat prima zi de concurs

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează