SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

Novak Djokovic, laude pentru rivalii din Big 4, critici la adresa terenurilor

Novak Djokovic alunecând pe terenurile cu zgură de la Roma Foto Imago
Novak Djokovic alunecând pe terenurile cu zgură de la Roma Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 15:45 / Actualizat luni, 15 mai 2023 16:27

Liderul mondial, Novak Djokovic, 35 de ani, spune că rivalitatea cu Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray l-a ajutat să fie mai puternic. În același timp, sârbul reclamă starea proastă a terenurilor de la Roma

Campion en titre la Roma, turneul Masters 1000 aflat în desfășurare în capitala Italiei, Novak Djokovic, 35 de ani, încă este în căutarea unei forme aproape de vârful său. Calificat în optimile de finală după 6-3, 4-6, 6-1 cu Grigor Dimitrov, 31 de ani, locul 33 ATP, sârbul a vorbit despre influența pe care au avut-o marii rivali asupra sa de-a lungul timpului.

Novak Djokovic, mai puternic datorită rivalităților

„Din fericire, am reușit în cariera mea să câștig mai multe meciuri decât am pierdut atunci când m-am confruntat cu circumstanțe dificile", a declarat Djokovic după partida cu bulgarul. „Timp de câțiva ani, ori de câte ori am avut nevoie să fac pasul final sau să câștig un turneul de Grand Slam, nu am reușit. Așa că am învățat mult din aceste situații", a adăugat sârbul.

„Am devenit mai puternic datorită rivalităților, în special cele cu Federer, Nadal și Murray", a precizat Novak, referindu-se la perioada întinsă pe aproape două decenii în care cei patru au dominat tenisul masculin, câștigând în număr covârșitor trofeele importante.

67 de titluride Mare Șlem au adunat cei patru până acum: câte 22 Nadal și Djokovic, 20 Federer – retras anul trecut, și 3 Murray

„Am rămas pe același traseu, cu răbdare și având încredere în întreg procesul și toată călătoria unei cariere", a mai spus Djokovic. "E important să înțelegi ce funcționează cel mai bine pentru tine, care este formula câștigătoare din punct de vedere mintal, fizic și emoțional și să te ții de ea".

Novak Djokovic, laude pentru rivalii din Big 4, critici la adresa terenurilor
Big 4, Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray Foto Imago

Novak Djokovic, dezamăgit de terenurile de la Roma

În același timp, liderul ATP, care își va pierde însă poziția de frunte după turneul de la Roma, și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu starea terenurilor de la Foro Italico. Le-a descris drept ca având "sărituri ale mingii inegale, neregulate".

„Ar fi interesant să înțelegem cât de mult tenis se joacă de fapt pe aceste terenuri înainte ca turneul să înceapă", a deschis el dezbaterea în conferința de presă. "Dacă nu folosești terenul și este unul de zgură... acesta se rupe. Apar multe găuri. De aici rezultă o suprafață inegală, cu sărituri rele ale mingii, multă zgură acumulată. 

6 trofeea câștigat Novak Djokovic pe zgura de la Roma în cariera sa, în 2008, 2011, 2014, 2015, 2020 și 2022, disputând ale 6 finale, în 2009, 2012, 2016, 2017, 2019 și 2021

La Roma acest lucru se întâmplă deja de câțiva ani. Nu sunt prea multe lucruri de făcut acum, doar să se astupe ici și colo găurile. Să sperăm că pe măsură ce înaintează turneul va fi mai bine", a încheiat Novak Djokovic. 

Citește și: 

„Mereu am căutat perfecțiunea” » Legendarul Carl Lewis despre ritmul alergării, dopaj, Usain Bolt și tehnologia modernă
DEZVĂLUIRI
„Mereu am căutat perfecțiunea” » Legendarul Carl Lewis despre ritmul alergării, dopaj, Usain Bolt și tehnologia modernă
Dinamo își face planul pentru sezonul viitor » Miza pe trei jucători sârbi de Liga Campionilor
TRANSFERURI
Dinamo își face planul pentru sezonul viitor » Miza pe trei jucători sârbi de Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează