SPORTURI  »  TENIS  »  ATP FINALS

VIDEO Novak Djokovic, numărul 1 la final de sezon pentru a opta oară! » Va bifa a 400-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic sărbătorind victoria Foto Imago +8   FOTO
Novak Djokovic sărbătorind victoria Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 12:40 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 12:55

Liderul mondial, Novak Djokovic, și-a asigurat locul 1 la final de an, după victoria dificilă cu Holger Rune în Grupa Verde de la ATP Finals, 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3

A ajuns la un nivel de excelență ieșit din comun, jucând puține turnee, dar țintind mereu spre ce e mai bun, mai prețios, mai strălucitor și obținându-l aproape de fiecare dată.

Jannik Sinner, prima victorie la ATP Finals » 85 de minute de control și agresivitate în fața lui Stefanos Tsitsipas
ATP FINALS
Jannik Sinner, prima victorie la ATP Finals » 85 de minute de control și agresivitate în fața lui Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic, 36 de ani, numărul 1 ATP, a pornit ediția actuală a Turneului Campionilor cu o idee clară, aceea de a-și asigura poziția de număr 1 ATP la final de sezon. Avea nevoie de o singură victorie pentru a parafa această reușită și a vrut să o bifeze cât mai repede, la întâia ocazie.

Nu i-a fost ușor în fața ambițiosului danez Holger Rune, 20 de ani, numărul 8 ATP, însă și de această dată Novak a răzbit dincolo de opoziția adversarului, de propriii nervi – a zdrobit două rachete la un moment dat - , de efortul necesar.

Deținea deja recordul de 7 ani încheiați în fruntea clasamentului, acum sunt 8.

+4 FOTO

Novak Djokovic: „Tot ce urmează este bonus”

„Acest meci a luat totul din mine. Încă din primul game, când a început să mitralieze lovituri din spatele terenului, am știut că va fi o seară dificilă pentru mine. Că dacă vreau să câștig, va trebui să muncesc din greu”, a declarat imediat după înfruntare, în interviul de pe teren, când transpirația încă lucea pe frunte.

„Cât despre semnificația acestei partide – știam că dacă înving, îmi asigur locul de lider mondial la final de sezon. Înseamnă foarte mult pentru mine. Ați putut vedea că au fost multe emoții pe teren. Am simțit și eu acest lucru. Eram nerăbdător să câștig și să-mi iau această chestiune de pe cap”, a adăugat Djokovic.

„Am câștigat turneul de la Paris, iar asta m-a pus într-o poziție mai bună în ce privește clasamentul mondial. Știam că la Torino e de ajuns să câștig un meci ca să reușesc. Mi-am atins un obiectiv mare. Tot ce mai urmează este bonus”, a asigurat el.

Cifrele impresionante ale lui Novak Djokovic în 2023

A avut un sezon economicos în ce privește participarea la turnee, dar nu mai puțin bogat în realizări. Dimpotrivă.

400 de săptămâniîn vârful ierarhiei va atinge Novak Djokovic pe 20 noiembrie, îmbunătățindu-și recordul

A dus recordul vârstei unui jucător care ajunge lider mondial la final de sezon la 36 de ani. Tot el îl deținea, cu 34, atins în 2021.

Jucători care au încheiat de cele mai multe ori anul pe locul 1

JucătorSezoane încheiate pe locul 1
1. Novak Djokovic 8
2. Pete Sampras 6
3.-5. Roger Federer 5
3.-5. Jimmy Connors 5
3.-5. Rafael Nadal 5

7au fost ocaziile în care s-a schimbat liderul mondial pe parcursul lui 2023, Djokovic fiind în frunte timp de 25 de săptămâni, Alcaraz în rest

Anul acesta, Novak Djokovic a cucerit 6 titluri, la fel ca spaniolul Carlos Alcaraz, dintre care trei de Mare Șlem, Australian Open, Roland Garros și US Open.

52-5este raportul victorii-înfrângeri al lui Novak Djokovic în 2023

Novak Djokovic îl va întâlni marți, în al doilea meci al său din Grupa Verde, pe Jannik Sinner, care a impresionat în victoria cu 6-4, 6-4 în fața lui Stefanos Tsitsipas.

91 la sutăeste eficacitatea sârbului în acest an, cu 8 procente mai bună decât cea a carierei

VIDEO Rezumatul meciului Djokovic - Rune

Citește și: 

Final de competiție cu record național pentru David Popovici la CN în bazin scurt. „Așteptam de mult timp să-l dobor”
ÎNOT
Final de competiție cu record național pentru David Popovici la CN în bazin scurt. „Așteptam de mult timp să-l dobor”
Arcada Galați, calificare în premieră în grupele Ligii Campionilor! » Setul câștigat cu Olympiacos Pireu a bifat performanța
LIGA CAMPIONILOR
Arcada Galați, calificare în premieră în grupele Ligii Campionilor! » Setul câștigat cu Olympiacos Pireu a bifat performanța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează