SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL // VIDEO + FOTO » Novak Djokovic l-a spulberat pe Rafael Nadal și e a 7-a oară campion la Australian Open! Cifrele meciului și ale carierei sunt ABRACADABRANTE!

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 ianuarie 2019 12:50

Novak Djokovic (31 de ani, nr. 1 ATP) l-a învins pe Rafael Nadal (32 de ani, nr. 2 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-3 și a obținut al șaptelea trofeu din palmares la Australian Open.

  • Novak Djokovic devine primul jucător din istorie cu 7 trofee la Australian Open, depășindu-i pe elvețianul Roger Federer și pe australianul Roy Emerson, ambii cu 6 titluri la Antipozi!

  • Sârbul are acum 15 trofee de Grand Slam, cu două mai puțin de Rafael Nadal și cu 5 față de Roger Federer, liderul all time;

  • E al 3-lea trofeu de Grand Slam consecutiv câștigat de Djokovic, după Wimbledon 2018 și US Open 2018. Dacă se impune și la Roland Garros, devine pentru a doua oară deținător en-titre al tuturor trofeelor de Grand Slam, record pe care îl deținea deja în Era Open;

  • Djokovic l-a depășit pe Pete Sampras la trofee de Grand Slam, americanul cu 14 titluri majore în palmares. Oficial, Federer, Nadal și Djokovic ocupă podiumul în istoria victoriilor de Grand Slam în ATP;

  • Novak Djokovic are: 7 Australian Open, 1 Roland Garros, 4 Wimbledon și 3 US Open;

  • E pentru prima dată în cariera lui Rafael Nadal când spaniolul pierde o finală de Grand Slam în 3 seturi, din 25 de finale din care a făcut parte!

Cum s-a desfășurat meciul

Novak Djokovic a preluat ostilitățile încă din debutul partidei de pe Rod Laver.

Sârbul a servit perfect, pierzând un singur punct din primele 13 jucate pe propriul serviciu, a returnat agresiv cu backhand-ul și a profitat de apatia ibericului pentru a închide actul de debut după doar 37 de minute, scor 6-3.

3erori neforțate a făcut Djokovic în primul set. Nadal a greșit de 4 ori mai mult

Setul secund a fost la fel de disproporționat. Nadal a ținut aproape până la 2-2, apoi a clacat după un schimb norocos, în care mingea a lovit de două ori banda fileului. 3-2 cu break Nole, iar ibericul părea să abandoneze lupta, în fața unui joc dezarmant, cu o singură eroare neforțată.

40 %a fost procentajul punctelor câștigate de Rafa Nadal cu primul serviciu în setul secund

Unicele tresăriri ale lui Nadal au venit în setul 3, când și-a creat și prima șansă de break, după aproape două ore de joc, la scorul de 3-2 pentru sârb. Serviciul l-a scos din dificultate pe liderul ATP. Sârbul a mai reușit un break, închizând partida în două ore și 6 minute, scor 6-3, 6-2, 6-3.

Ce jucător va avea cele mai multe Grand Slamuri din istorie?

Roger Federer (acum 20)
Rafael Nadal (acum 17)
Novak Djokovic (acum 15)

 

Clasament turnee de Grand Slam:

Roger Federer: 20 de trofee
Rafael Nadal: 17 trofee
Novak Djokovic: 15 trofee
Pete Sampras: 14 trofee

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
132189940937580
Cristian Anaucesei  •  28 Ianuarie 2019, 11:55

Nole e de departe mult mai gentleman decat rafa si fed..si mult mai simpatic..gesturile cu tricouri rupte si tipete sunt de descatusare si de raspuns pt cei ce il contesta.si chiar anul asta o sa va arate inca o data ca e cel mai mare..castiga toate 4 gs si dupa aia se termina discutiile

robby73
robby73  •  28 Ianuarie 2019, 11:53
Postat de sebastian.vettel pe 27 Ianuarie 2019, 14:08

Asta e din cauza stilului fizic propus de tenisul lui. Nu poate avea longevitatea lui Federer, aia e clar. Pe mine ma deranjeaza ca internetul e plin de habarnisti, care spun de Rafa ca e jucator de zgura si atat. Domnule, el a jucat 5 finale la rand la Wimbledon, despre ce vorbim ? Ca e mult mai bun pe zgura e clar. Dar compara cariera lui Rafa de pe alte suprafete in afara de cea preferata, cu cariera lui Sampras pe zgura. Sau cu Hewitt. Sau cu Kuerten. Uite na, poftim. Gustavo Kuerten a fost imens pe zgura. Ce performante are in afara ei ? Ei da, putem spune aici ca e un campion de nisa, daca exprimarea imi e permisa. "Guga" nu trecea de turul 3 la Australian. Dar sa spui asta despre Rafa , mi se pare o blasfemie

Adevarul e ca suprafata lui preferata e zgura . A castigat 11 din cele 17 GS pe zgura. Dar sa spui ca e un jucator de nisa , nu e corect !!! Djokovic a castigat 10 din 15 GS pe hard. Dupa teoria unora , ar fii si el jucator de nisa, nu ?

sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  28 Ianuarie 2019, 01:10

Ti am argumentat in comentariile anterioare destul. Daca tu imi dai exemplul cu anvelope de iarna, asta cu siguranta se incadreaza la batut campii. Rafa are palmares de top 10 all time excluzand zgura. Top 10. Pe cifre si pe joc (evident) Pricepi ? Daca asta e jucator de nisa, atunci ai o mare problema de perceptie. Sau pur si simplu te uiti la tenis aiurea n tramvai. Imi spui sa il compar cu jucatori de nivelul lui. Pai daca e bun doar pe zgura, il mai compar cu Nole ? Zi tu cu cine sa l compar. In finala de la us open din 2010 cu acelasi nole, a jucat senzational. Era si alta varsta, mult mai putina uzura. Ce nu vezi tu in tenisul lui, e ca pe hard, spre deosebire de zgura, Rafa avanseaza in teren dupa retur. Adica incepe in spate si apoi hartuieste adversarul. Ataca. Nu sta la 5 metri. Asa a facut doar la primul triumf din 2005 de la Paris. Apoi chiar si acolo a mai schimbat ceva.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează