SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL // O finală din filmele Marvel » Nole și Rafa se întruntă pentru trofeu, după ce și-au zdrobit adversarii la Melbourne

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2019 14:28

Novak Djokovici și Rafael Nadal și-au câștigat într-un mod categoric partidele din semifinale, liderul mondial trecând ieri de Lucas Pouille, iar duminică se vor duela pentru trofeu.

De la finala masculină se așteaptă multe, având în vedere felul în care au decurs partidele din penultimul act. Două demonstrații de forță și de tenis. Joi, Rafael Nadal l-a întristat pe Stefanos Tsitsipas, iar ieri Novak Djokovici a dispus de Lucas Pouille cu 6-0, 6-2, 6-2. 

Sârbul și spaniolul se vor confrunta duminică pentru a cincizeci și treia oară într-una dintre cele mai interesante rivalități ale tenisului actual. „Nadal a jucat impresionant pe tot parcursul turneului, nu a pierdut niciun set, a arătat la fel de bine pe hard cum era în trecut. Nici eu nu am evoluat rău în ultimele săptămâni și cred că finala vine la momentul potrivit pentru amândoi. Sunt sigur că ne vom distra de minune pe teren”, a spus Nole.

"Meciuri în care e nedrept să fie un singur câștigător"

Este a doua finală pe care cei doi o dispută la Melbourne, după cea epică din 2012, un meci care a durat 5 ore și 53 de minute. "Pot să promit un singur lucru acela că vom dat tot ce avem și că oamenii se vor putea bucura. Desigur, un meci împotriva lui Rafa necesită o altă abordare tactică. E cel mai mare rival al meu, am jucat multe meciuri epice unul împotriva celuilalt, normal că finala din 2012 este cea care iese în față. Să sperăm că de data aceasta nu vom mai stat atât de mult pe teren. dar sunt sigur că vom avea o finală bună", a adăugat liderul mondial.

Ultima confruntare dintre cei doi a avut loc anul trecut la Wimbledon, în semifinale, când Djokovici s-a impus cu 10-8 în decisiv. „Mă bucur de un meci cu Rafa, dacă îl câștig. Sigur semifinalele de anul trecut de la Wimbledon și finala de aici din 2012 sunt meciurile care-mi vin acum în minte când este nedrept să existe un singur câștigător. Meciuri în care ne-am împins unul pe altul dincolo de limită”. a concluzionat Djokovici. Rafa are în palmares un trofeu la Australian Open și 14 în total, iar Nole șase la Melbourne și 14 în total.

„Rafa și-a îmbunătățit serviciul, are o mișcare ușor diferită. Cu toate celelalte calități ale jocului său, acum are și acest avantaj și obține ușor unele puncte, asta înseamnă că acum e mai greu de jucat împotriva lui. De aceea a avut și un asemenea succes în acest turneu cu schimburi mai scurte. Își asigură primul punct cu serviciul, astfel economisește energie, și poate pune mai mult la retur. Va fi interesant!”
Novak Djokovici 

„Trebuie să-mi fac jocul meu, acesta este țelul meu. Fac multe lucruri bune, nu pot să mă plâng. Sper să fie o zi specială”
Rafael Nadal

Povești despre finala din 2012

La conferința de după meciul cu Lucas Pouille, Novak Djokovici a fost întrebat ce le-ar povesti copiilor săi despre finala epică din 2012. „Cu siguranță nu îi voi punea să o urmărească pentru că nu-mi place să se uite atât de mult la TV. Dar o să pun într-un context mai general al rivalității noastre, iar acel meci va fi glazura de pe tort. Unele dintre meciurile contra lui m-au făcut să-mi regândesc jocul, am avut și momente în care am avut înfrângeri dureroase, cred că am nouă înfrângeri în fața lui la turneele de Mare Șlem”, a spus el. 

27-25este scorul în întâlnirile directe dintre Nole și Rafa

9-5este scorul în întâlnirile din turneele de Mare Șlem dintre Nadal și Djokovic, cu spaniolul câștigând patru finale din cele șapte disputate unul împotriva altuia

Rivalități la nivel de finale în circuit în era Open

  • 26 - Djokovic - Nadal 
  • 24 - Nadal - Federer
  • 19 - Djokovic - Federer
  • 19 - Djokovic - Murray
  • 18 - McEnroe - Lendl

Finalele de Mare Șlem în care s-au duelat

An Turneu Câștigător
2010 US Open Nadal
2011 Wimbledon Djokovic
2011 US Open Djokovic
2012 Australian Open Djokovic
2012 Roland Garros Nadal
2013 US Open Nadal
2014 Roland Garros Nadal
2019 Australian Open ?

 

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
hotcocoa
hotcocoa  •  26 Ianuarie 2019, 17:03

ce ratati :)) cu titluri deastea sf vreti sa apelati la *** de 12 ani marvel fanboys ptr click-uri?! sau?! =))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează