SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL // VIDEO + FOTO Episodul 53 din rivalitatea care a schimbat dimensiunea tenisului » Ultima finală de la Melbourne a fost ANIMALICĂ! Cine e favorit la pariuri

Novak Djokovic și Rafael Nadal +1   FOTO
Novak Djokovic și Rafael Nadal

Articol de , - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 13:42

AUSTRALIAN OPEN // Novak Djokovic (31 de ani, 1 ATP) și Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP) se duelează duminică, de la ora 10:30, în finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport. 

Rivalitatea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal e cea mai aprigă din istoria ATP! Duelul de duminică va fi al 53-lea meci dintre cei doi, raportul meciurilor directe fiind în favoarea sârbului, 27-25.

Totuși, deși Djokovic stă mai bine la meciuri directe, Nadal îl conduce pe
rivalul său în confruntările din meciurile de Mare Șlem. Rafa a câștigat
9 și a pierdut doar 5 meciuri în fața sârbului.

"Rafa și-a îmbunătățit serviciul, are o mișcare ușor diferită. Cu toate celelalte calități ale jocului său, acum are și acest avantaj și obține ușor unele puncte, asta înseamnă că acum e mai greu de jucat împotriva lui. De aceea a avut și un asemenea succes în acest turneu cu schimburi mai scurte. Își asigură primul punct cu serviciul, astfel economisește energie, și poate pune mai mult la retur. Va fi interesant!" Novak Djokovic

Trebuie să-mi fac jocul meu, acesta este țelul meu. Fac multe lucruri bune, nu pot să mă plâng. Sper să fie o zi specială"
Rafael Nadal

finale în circuit în era Open

26 Djokovic-Nadal
24 Nadal-Federer
19 Djokovic-Federer
19 Djokovic-Murray
18 McEnroe-Lendl

Va fi cea de-a doua finală jucată de cei doi mari campioni la Melbourne. În 2012, Djokovic s-a impus în fața ibericului după un meci de aproape 6 ore, în cea mai lungă finală all-time a unui turneu de Mare Șlem. Cum s-a scris acea partidă? 

Djokovic - Nadal, thriller de 6 ore

A fost una dintre cele mai mari partide din istoria modernă a tenisului. Condus cu 5-7, Djokovic a revenit și a trecut în avantaj, 2-1 la seturi.
Nole a a avut șansa să închidă meciul, dar Nadal a revenit nebănuit și a trimis partida în decisiv.

Ibericul a condus cu 4-2 în setul 5, dar Novak Djokovic a reușit o revenire uluitoare și s-a impus cu 7-5, într-un meci care s-a întins pe durata a 5 ore și 53 de minute.

La festivitatea de premiere de la finalul meciului, cei doi au fost epuizați, organizatorii punându-le la dispoziție scaune, într-o ipostază nemaivăzută.

Povești despre finala din 2012

La conferința de după meciul cu Lucas Pouille, Novak Djokovici a fost întrebat ce le-ar povesti copiilor săi despre finala epică din 2012. "Cu siguranță nu îi voi punea să o urmărească pentru că nu-mi place să se uite atât de mult la TV. Dar o să pun într-un context mai general al rivalității noastre, iar acel meci va fi glazura de pe tort.

Unele dintre meciurile contra lui m-au făcut să-mi regândesc jocul, am avut și momente în care am avut înfrângeri dureroase, cred că am nouă înfrângeri în fața lui la turneele de Mare Șlem", a spus el.

Lupta pentru GOAT, redeschisă

Calificarea celor doi în finală și eliminarea timpurie a lui Roger Federer (3 ATP) au redeschis și discuțiile privind titlul de cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. 

Supremația elvețianului, 20 de turnee de Mare Șlem, ar putea fi serios pusă la încercare în cazul în care Nadal îl învinge duminică pe Djokovic. Ibericul are în prezent 17 turnee de Mare Șlem, iar o eventuală victorie duminică ar însemna un serios imbold în cursa de urmărire a lui Federer. 

Miza e una colosală și pentru Novak Djokovic. Cu 14 turnee de Mare Șlem la activ, sârbul are o șansă uriașă să se apropie de recordul lui Nadal (17). 

Djokovic, favorit la pariuri

Sârbul e creditat de casele de pariuri cu prima șansă în disputa cu Rafael Nadal de duminică. Nole are, în medie, o cotă de 1.80, în timp ce cota adversarului său este de peste 2.00. 

10.00era cota oferită de specialiști înainte de startul turneului pentru ca Nadal să câștige la Australian Open

Vezi și: AUSTRALIAN OPEN // Novak Djokovic l-a demolat pe Lucas Pouille și s-a calificat în finală la Australian Open » Va lupta cu Rafael Nadal pentru un record uluitor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
sergiu37
sergiu37  •  26 Ianuarie 2019, 08:23

Mai știu și altele, de exemplu animalic chiar în titlu.

popescu222
popescu222  •  26 Ianuarie 2019, 02:37

In ce sens a fost "animalica" finala despre care povestiti? ca nu reiese din text decat ca a fost echilibrata, tensionata si obositoare. S-au muscat intre ei? Au latrat sau au mugit? S-au scarpinat cu piciorul dupa ureche? Precizati, va rog, ca sa inteleg si eu titlul.

popescu222
popescu222  •  26 Ianuarie 2019, 02:34
Postat de cneius pe 25 Ianuarie 2019, 20:08

"A fost una dintre cele mai mari partide din istoria modernă "... nu prea merge. Poate una dintre cele mai lungi sau mai spectaculoase !!!

Pai adjectivele din vocabularul astora se limiteaza la "mare/mic". A, mai stiu baietii si "halucinant", pentru orice stire banala, si "savuros", pentru orice trasnaie pe care o zice vreun fotbalist. Cam asta e presa din ziua de azi.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează