SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

NOVAK DJOKOVIC - ROGER FEDERER 3-2 // VIDEO+FOTO Schimb superb de replici între cei doi campioni: „Roger vrea să inspire oameni? Cu mine a reușit!”

FOTO: Guliver/GettyImages +10   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 iulie 2019 21:27

Novak Djokovic (1 ATP, 32 de ani) l-a învins Roger Federer (3 ATP, 37 de ani) , scor 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12 (7-3), într-o finală epică la Wimbledon, de 5 ore și 2 minute! Cei doi mari campioni au avut un schimb superb de replici după meci.

Primul a vorbit Federer, învinsul de astăzi, dar cel mai titrat jucător din toate timpurile, cu 20 de turnee de Mare Șlem.

„Va fi greu să uit finala asta. A fost un meci mare, e adevărat. A fost lung, a avut de toate. Am avut șansele mele. Cred că am jucat un tenis bun, de mare clasă. Sper să le ofer și celorlalți o șansă să creadă că pot reuși orice, la orice vârstă!

Acum voi avea nevoie de niște timp să îmi revin. Mă simt bine și vreau să joc tenis la nivel înalt în continuare”, au fost cuvintele rostite de Federer la final.

„Familia și-ar fi dorit să câștig. Îi iubesc! Acum mă întorc la viața de soț și tată”
Roger Federer

NOVAK DJOKOVIC - ROGER FEDERER +11 FOTO

Djokovic: „Roger m-a inspirat!”

Într-un moment de fair-play demn de acest meci, Nole i-a făcut complimente elvețianului:

„Cred că a fost una dintre cele mai deosebite finale pe care le-am jucat vreodată. Îl respect atât de mult pe Roger! Din păcate, în astfel de meciuri cineva trebuie să piardă. Ambii am avut șansele noastre. Este ireal. Am salvat două mingi de meci. E un pic ciudat să joci tie-break la 12-12. Speram să ajung la tie-break, să fiu sincer.

Roger spune că vrea să fie un motiv de inspirație pentru alți oameni. Pe mine m-a inspirat! Am învățat atât de multe de la el”.

„Am mai spus-o, de când eram copil îmi doream să câștig un astfel de turneu. Am simțit că trofeul de la Wimbledon e deosebit. E ceva special să fie și băiatul meu în tribune, să pot împărtăși cu el bucuria. Soția și fetița sunt în Londra, dar nu au venit la meci. Le iubesc!”
Novak Djokovic

Vezi și: 

ISTORIE la Wimbledon! Finală ANTOLOGICĂ, decisă la tie-break în decisiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
105177627189728
Dan Constantin Petre  •  15 Iulie 2019, 11:56

Este impropriu sa spui ca un schimb de cuvinte ar fi superb, adjectiv care, in general, se refera la aspect. Mai potrivit ar fi fost sa spui un schimb de cuvinte elegant lipsit de stralucire. Roger a castigat masi multe ghemuri incat ai putea spune ca a fost peste Nole, comentabil de fapt.

130813961491424
Nelu Roman  •  15 Iulie 2019, 07:36

Nole este un mare sportiv dar si un mare caracter, asa este si Roger. Insa doar unu putea castiga desi amandoi meritau sa castige, si acela a fost Nole. Mari sportivi, da, chiar foarte mari.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează