SPORTURI  »  TENIS  »  ROMA

Novak Djokovic și Victoria Azarenka, victorii fără probleme la Roma. Ce a declarat sârbul despre US Open

Novak Djokovic la Roma, foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic la Roma, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 17 septembrie 2020 09:11 / Actualizat joi, 17 septembrie 2020 10:37

Novak Djokovic a jucat ieri primul meci după descalificarea de la US Open, liderul mondial impunându-se în primul tur la Roma în fața italianului Salvatore Caruso 6-3, 6-2. 

Sârbul Novak Djokovic, 33 de ani, vrea să lase în urmă cele întâmplate la New York, atunci când o mingea trimisă de el a lovit în gât o arbitră de linie, întâmplare care i-a adus descalificarea din partidă. Djokovic a revenit ieri pe teren, pe altă suprafață, dar hotărât să reînnoade victoriile pe care le avea înainte de partida din "optimi" de la New York.

Liderul mondial l-a avut adversar pe italianul Salvatore Caruso, 87 ATP, de care a trecut cu 6-3, 6-2. „A fost un test important pentru mine, sunt mulțumit de felul în care am reușit să mă comport în momentele importante ale partidei", a spus Novak.

El a vorbit și despre starea sa emoțională: „Nu pot spune că mi-am recuperat fericirea, pentru că ea nu depinde de tenis, de deznodământul unei partide. Sigur, după tot ce s-a întâmplat la New York am avut 4-5 zile cu tot felul de suișuri și coborâșuri. Mi-am dorit să joc cât mai repede pentru a-mi șterge din minte ce s-a întâmplat la New York".

Djokovici, care are în palmares 35 de trofee în turneele de Masters 1000, s-a impus la Roma în 2015, 2014, 2011 și 2008.

Azarenka, finalista US Open 2020, de la hard la zgură, fără probleme 

Victoria Azarenka a jucat ieri primul meci la Roma, după ce sâmbătă a evoluat pe hard în finala de la US Open pe care a pierdut-o în fața lui Naomi Osaka. Jucătoarea din Belarus a trecut în primul tur de Venus Williams cu 7-6 (7), 6-2. Mai departe, a paisprezecea jucătoare a lumii se va duela cu americanca Sofia Kenin, 5 WTA. Câștigătoarea de la US Open, Naomi Osaka, nu participă la turneul din capitala Italiei.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep și-a aflat următoarea adversară de la Roma: considerată mare speranță a tenisului, cu lovituri năucitoare și o carieră promițătoare de model

Simona Halep e mândră de un aspect din jocul cu Paolini: „Încerc să îmbunătățesc asta, astăzi a fost un plus”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează