SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Djokovic, încă un record doborât cu victoria din primul tur de la Wimbledon: „Haideți să ajungem la 100!”

Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) l-a învins pe Soonwoo Kwon (24 de ani, 81 ATP), scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, în primul tur al turneului de la Wimbledon. +11   FOTO
Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) l-a învins pe Soonwoo Kwon (24 de ani, 81 ATP), scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, în primul tur al turneului de la Wimbledon.

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 19:18 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 20:43

Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) l-a învins pe Soonwoo Kwon (24 de ani, 81 ATP), scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, în primul tur al turneului de la Wimbledon.

Într-o zi în care ploaia și-a făcut de cap la Wimbledon, Djokovic și-a văzut nestingherit de treabă, pe arena centrală, cu acoperișul tras.

Ion Țiriac, sfat de afaceri pentru români: „E o investiție promițătoare încă 20 de ani!”
AFACERI
Ion Țiriac, sfat de afaceri pentru români: „E o investiție promițătoare încă 20 de ani!”

Djokovic, testat serios în primul tur de la Wimbledon 

Nole a avut în față un adversar cu mult tupeu. Sud-coreeanul Kwon a lovit precis cu forehand-ul și a făcut primul break al meciului. Djokovic a forțat și a câștigat primul set cu 6-3, după 34 de minute de joc. 

Soonwoo nu s-a abătut de la strategia stabilită nici în setul secund, a improvizat câteva „scurte” de efect, a salvat toate cele trei oportunități de break ale campionului en-titre și a egalat, un 3-6 în oglindă. 

Echilibrul a dominat în debutul setului trei. Mai mult, Kwon a avut prima oportunitate de break. Nu a fructificat-o, iar din acel moment Nole a trecut într-un control total. Cu mai multă sudoare decât se aștepta, sârbul s-a calificat în turul secund, unde îl așteaptă învingătorul meciului Thanasi Kokkinakis (79 ATP) - Kamil Majchrzak (91 ATP).

Încă un record bătut de Novak Djokovic

Cu victoria de astăzi, Djokovic a stabilit un record impresionant. A devenit primul jucător din istorie care obține cel puțin 80 de victorii la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

„Mulțumesc tuturor pentru că ați venit astăzi să vedeți meciul. Am mai spus asta, dar acest teren e foarte special pentru mine, pe acest teren am visat să ajung să joc și să câștig. Toate visurile copilăriei au devenit realitate pentru mine aici, pe centralul de la Wimbledon. 

Kwon a jucat un tenis de foarte mare calitate, merită aplauze cu siguranță. Eu nu am avut un turneu de pregătire, așa că m-am simțit mai puțin confortabil pe teren în debutul meciului, mai ales în fața unui jucător atât de talentat precum Kwon.

Trebuie să ajustez tactic pentru a avea controlul din spatele terenului. Serviciul m-a ajutat, dar lucrurile s-ar fi putut desfășura în altă direcție. Mă bucur că am fost de partea câștigătoare astăzi. 

Acest sport mi-a oferit totul, am multă pasiune pentru acest sport, sunt foarte dedicat. Nu sunt unul dintre cei tineri, dar am pasiune, flacăra încă arde în mine. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu la turneele de Grand Slam. Acum că am ajuns la 80 de victorii în toate turneele de Grand Slam, haideți să ajungem la 100!", a spus Djokovic la interviul de după meci.

+7 FOTO

Citește și alte știri din tenis: 

Ora când se joacă Simona Halep - Karolina Muchova în primul tur la Wimbledon 2022. Cine transmite la TV

Hohote de râs în conferința Simonei Halep de la Wimbledon: „Ce naiba a fost asta?!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  28 Iunie 2022, 10:06

Sa fie interzis pe veci din sport putinistul asta sinistru.

th3dog
th3dog  •  28 Iunie 2022, 09:13

21 is coming!

laurentziu.2008
laurentziu.2008  •  28 Iunie 2022, 09:09
Postat de iahim pe 28 Iunie 2022, 06:46

Inteleg ca, in comentariile cititorilor sa se strecoare fel de fel de greseli, de exprimare, palmares, logica, dar un gazetar sportiv de asemenea nivel trebuie, imediat, pus be...bara! "fiecare", "toate", dar si alte tampenii afisate cu nonsalanta, duc la scaderea atractiei de a mai citi Gazeta Sporturilor!

Pe un site de știri se folosesc cuvinte ca: ÎNNOT, ÎNNECAT, etc...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează