SPORTURI  »  TENIS  »  ADELAIDE

Trei cifre fabuloase după ce Novak Djokovic a câștigat primul titlu al anului: „Nu am trăit de multe ori așa ceva”

Novak Djokovic cu trofeul Adelaide International 1 // foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic cu trofeul Adelaide International 1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 14:56 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 15:09

Novak Djokovic (35 de ani, locul 5 ATP) a câștigat astăzi turneul Adelaide International 1, competiție de nivel ATP250, premergătoare Australian Open (16-29 ianuarie). L-a învins în finală pe Sebastian Korda, 6-7 (8-10), 7-6 (3), 6-4.

Cu trofeul cucerit astăzi, Djokovic a ajuns la 92 de turnee câștigate în carieră la simplu, egalându-l astfel pe rivalul Rafael Nadal. Doar Jimmy Connors (109), Roger Federer (103) și Ivan Lendl (94) au mai multe în era Open.

„A fost o săptămână uimitoare, iar voi ați făcut-o și mai specială. Pentru mine, să mă aflu aici este ca un cadou”, a spus Djokovic după meci, către fanii din tribune.

„Am dat totul astăzi și pe parcursul acestei săptămâni pentru a putea câștiga acest trofeu. Susținerea de care am avut parte în ultimele 10 zile reprezintă ceva ce nu am trăit de mult ori în viață, așa că vă mulțumesc”, a adăugat sârbul.

Djokovic, criză de nervi în finala de la Adelaide! Gesturi amenințătoare: „Out! Du-te afară!”
TENIS
Djokovic, criză de nervi în finala de la Adelaide! Gesturi amenințătoare: „Out! Du-te afară!”

Trei cifre fabuloase după ce Novak Djokovic a câștigat primul titlu al anului, la Adelaide

Duelul din finală nu a fost deloc facil pentru Djokovic. Sârbul a pierdut primul set în tie-break, 8-10, iar în al doilea act a fost la un pas de înfrângere. Americanul a avut minge de meci la 6-5, pe serviciul lui Djokovic, dar Novak a salvat-o. Apoi a dus setul în tie-break, unde s-a impus.

A fost a opta finală câștigată de Djokovic în care acesta salvează măcar o minge de meci. Este jucătorul cu cele mai multe astfel de realizări din anul 2000 încoace, peste Rafael Nadal, care a revenit de 7 ori în finale!

Pentru Djokovic urmează acum Australian Open, turneu pe care l-a câștigat în nouă rânduri, inclusiv în 2020 și 2021. De fapt, Djokovic are 34 de victorii consecutive la turneele australiene, țara în care se simte cel mai bine!

Mai multe știri din tenis: 

Iubita unui jucător de Top 10 face senzație pe plajă » Cum a apărut înainte de Australian Open

Încă o absență de marcă la Australian Open: dubla câștigătoare s-a retras

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează