SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

UPDATE Ministrul Imigrării n-a intervenit: cu cine a picat Novak Djokovic în primul tur de la Australian Open

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 13 ianuarie 2022 07:10 / Actualizat joi, 13 ianuarie 2022 13:02

Novak Djokovic (34 de ani), liderul mondial din ATP) și-a aflat în această dimineață adversarii din primul tur de la Australian Open. Oficialii de la Antipozi n-au mai venit cu niciun anunț în privința vizei sârbului, dar de ultimă oră se pare că Ministrul Imigrării încă mai ia în calcul dacă să-l expulzeze sau nu pe Nole din țară. 

  • Turneul de Mare Șlem de la Antipozi se va desfășura în perioada 17-31 ianuarie, în complexul de la Melbourne Park.

UPDATE 8:35 Djokovici a fost la tragere, Ministrul Imigrării încă deliberează

Presa din Australia, care citează surse guvernamentale, susține că că Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, nu va mai lua nicio decizie astăzi în privința vizei lui Nole. Acesta ar urma să ofere clarificări despre situația sârbului abia vineri. 

TRAGERE LA SORȚI. Cu cine a picat Djokovic în primul tur de la Australian Open

Sârbul aavut emoții toată săptămâna, n-a știut dacă îi va fi permis să joace la Melbourne, însă sorții i-au surâs în această dimineață. Alex Hawke, ministrul Imigării, n-a anunțat nicio decizie în privința lui, astfel că sârbul a luat parte la tragerea la sorți. 

Iar Nole, de nouă ori campion la Melbourne, beneficiază de un culoar favorabil. În primul tur, îl va întâlni pe compatriotul Miomir Kecmanović (22 de ani, 78 ATP). Nole ar putea da peste americanul Tommy Paul (24 de ani, 41 ATP) în turul secund, un alt adversar facil pentru liderul mondial.

Lorenzo Sonego ar putea fi adversarul lui Nole din turul III, în timp ce Cristian Garin îl așteaptă în faza optimilor de finală. 

Djokovic se află pe aceeași parte de tablou cu Rafael Nadal și Alexander Zverev, pe care i-ar putea întâlni în semifinale, respectiv sferturi. Departe de forma ideală, ibericul nu reprezintă un pericol pentru marele campion sârb, în timp ce Zverev a fost învins de fiecare dată de Djokovic în turneele de Mare Șlem.

2.30e cota oferită de casele de pariuri pentru un triumf al lui Djokovic la Australian Open. Nadal are 11, iar Medvedev 3

Tragerea la sorți pentru Australian Open, inițial amânată

Inițial, tragerea la sorți de la Australian Open trebuia să înceapă la ora 06:00, ora României, însă a fost amânată fost amânată cu o oră și 20 de minute din cauza incertitudinilor ce-l priveau pe Novak Djokovic. Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke, era așteptat să ofere clarificări despre situația sârbului, însă acestea nu au mai venit. 

Organizatorii turneului așteptau declarații din partea ministrului Imigrării, Alex Hawke, sau din partea prim-ministrului Scott Morrison. Ultimul chiar a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre situația epidemiologică din Australia, însă n-a scos nici măcar un cuvânt despre viza lui Novak Djokovic.

Citește și alte știri din tenis: 

Djokovic, tot mai antipatic în vestiar: „Mereu găsește o cale pe lângă reguli. E dificil pentru noi, restul jucătorilor, să acceptăm”

Jurnalistul care i-a luat interviu lui Djokovic, prima reacție după ce sârbul a dezvăluit că s-a prezentat pozitiv la eveniment: „Am fost în siguranță”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (42)
supereduardo10
supereduardo10  •  14 Ianuarie 2022, 09:36

Viza e retrasa!. Asa ca puteti sterge articolul :))) Australia nu este in Europa de est sa faca cine ce vrea . Acolo se aplica legea, buna rea e pentru toata lumea. Si nu inteleg cum de au ajuns antivaccinistii sa-i planga pe australieni de mila, saracii de ei nu au drepturi si duc o viata de mizerie :)))). Alo eu zic sa stati prin China sau Rusia cativa ani sa vedem ce pareri mai postati :))

rocky5
rocky5  •  14 Ianuarie 2022, 01:42
Postat de bridges pe 13 Ianuarie 2022, 09:22

Toată lumea a ieșit în pierdere ca imagine. Djoko, familia lui(niște caraghioși), Australia(politicieni la fel de caraghioși), turneul în sine. S-au aflat lucruri pe care liderul mondial nu le-ar fi vrut stiute niciodată cu privire la ultima luna din viața sa. Antivaccinistii și-au arătat adevărata față pe care toți ceilalți o bănuiau, egoiști până la extrem, ar face orice să-și atingă scopul, acela de a răspândi moartea, boala pe termen lung. Vorbim de situația de până la Omicron. Cât o dura și acesta după care e posibil să apară o formă la fel de gravă sau mai gravă decat Delta, dar ei, cei din secta antivaccinistă, vor rămâne aceiași mesageri ai morții ca pana acum, poate și mai îndârjiți.

Egoiști? Pai cei vaccinați transmit boala poate chiar mai bine, pentru ca sunt inoculati cu ea! Va bazați propaganda vaccinista numai pe minciuni! Spuneti-i lui Messi, care vaccinat sta de 2 saptamani la pat, că vaccinatii fac forme ușoare ale bolii! Nici voi nu mai știți ce să găsiți în favoarea "marii imunizari globale"!:)))

1240187572730378
Ionel Vancea  •  13 Ianuarie 2022, 17:01
Postat de carol_k pe 13 Ianuarie 2022, 11:10

Iar s-au inmultit epidemiologii si virusologii pe aici. E bine, medicii cu diploma pot pleca linistiti afara, ramanem cu specialistii de care aminteam. Despre Nole? ERA tenismenul preferat. Acum nu mai este, nu ca nu s-a vaccinat. S-a dezbatut subiectul si pe muchie, nu mai trebuie sa insist. Vreau doar sa spun ca daca-l dadeau afara din turneu sau alte chestii urate faceau din el un martir al unei parti din populatia planetei. Lasandu-l sa joace nu mai prezinta interes, a castigat deja de 9 ori trofeul, cel mult ar putea sa mai ia unul. Imaginea lui a suferit deja, in Australia, a aratat si partea urata a lui Nole, a disperatului care da din coate, minte, incalca regulamente, doar sa fie si el prezent acolo, cum sa lipseasca tocmai marea vedeta? Decizia de a-l lasa sa participe nu-l ajuta cu nimic, a pierdut prilejul de a fi martirizat de-ai lui, cred ca asta si-ar fi dorit cel mai mult, trofee la AO are deja sa-si puna si-n cap.

10 e o cifră importantă și extrem de greu de atins! La fel 21! Miza e uriașă pentru el!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează