SPORTURI  »  TENIS  »  BEIJING

Nu ca la Madrid » Irina Begu a fost învinsă ieri, în primul tur de la Beijing, de Garbiñe Muguruza, 2-6, 6-2, 6-3

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2016 00:00

Beijing a venit repede după Wuhan, parcă prea repede. Ieri se juca finala dintre o Petra Kvitova în zile de inspiraţie maximă şi Dominika Cibulkova, tot ieri pornea la drum caravana masivă a ultimului turneu Premier Mandatory al anului.

În sesiunea de seară, meciul-vedetă, între campioana de la Roland Garros, Garbiñe Muguruza, şi Irina Begu, numărul 26 mondial. Spaniola traversează o perioadă tulbure, după triumful de la Paris, având înaintea meciului de ieri un bilanţ la limită, 8 victorii şi 7 înfrângeri. "Dacă ratez, nu-i nimic, mai încerc o dată. Acesta e planul meu", spunea ea după înfrângerea de la Beijing în faţa Jelenei Jankovici.

Motivaţia Singapore

Contra Irinei conducea în întâlnirile directe, dar ultimul duel fusese câştigat de româncă, pe Terenul Central de la Madrid, anul acesta. O întâlnire captivantă, cu un suspans atât de înalt încât merită amintită într-un clasament al încleştărilor celor mai aprige ale sezonului. La Beijing, Irina a început foarte bine, controlând primul set, pe care l-a şi câştigat, 6-2. Serviciu atent, lovituri lungi, sigure, de partea cealaltă, mai multe erori. Începând cu actul al doilea însă, Muguruza şi-a redescoperit ritmul favorabil de joc. Plate şi iuţi, mingile ei au deranjat, la fel ca intuiţia la retur. Încet-încet, iberica, învingătoare anul trecut la Beijing, a pus stăpânire pe meci şi s-a impus. A contat, spune ea, şi gândul calificării la Turneul Campioanelor. "Singapore a fost o motivaţie suplimentară", a declarat Muguruza.

Pentru Irina, circuitul asiatic a însemnat turul 2 la Seul, unde deţinea titlul, un abandon la Wuhan, în faţa Simonei Halep, din cauza unei accidentări la coastă, şi meciul pierdut la Beijing. Sezonul mai are însă câteva săptămâni în Europa şi alte puncte de împărţit. Abia apoi vine pauza.

Şi-a aflat adversara

Simona Halep, favorită 4 la Beijing, a primit liber în primul tur, ca şi celelalte semifinaliste de la Wuhan. Ieri s-a decis şi oponenta ei din runda secundă, aceasta fiind Yanina Wickmayer. Belgianca s-a impus clar în faţa campioanei olimpice, Mónica Puig, 6-2, 6-0. În ultimul tur al calificărilor, în schimb, Monica Niculescu a pierdut la Louisa Chirico, 6-2, 2-6, 3-6, ratând accederea pe tabloul principal al turneului la care ajungea în 2011 până în semifinale.

Olaru, al treilea titlu

Ieri, Raluca Olaru a obţinut, alături de Ipek Soylu (Tur) al treilea trofeu de dublu al carierei. În ultimul act de la Taşkent, turneu de categorie International, cele două, favorite 4, au învins cu 7-5, 6-3 perechea cap de serie 3, formată din Demi Schuurs şi Renata Voracova (Ola/Ceh). Ultimul act a durat o oră şi 26 de minute şi le-a adus învingătoarelor 280 de puncte WTA şi un cec de 12.300 de dolari. Înaintea acestei reuşite, Raluca îşi mai pusese două cupe în vitrină, în 2008, tot la Taşkent, împreună cu Olga Savcenko (Ucr) şi în 2011, la Acapulco, alături de Maria Koriţeva (Rus). De asemenea, a mai disputat două finale, ambele pierdute, Budapesta 2008 şi Rabat 2016. Anul acesta, Olaru a jucat cu de 15 partenere diferite, ea explicând că e dificil să găseşti o coechipieră stabilă, mai ales din cauza faptului că au rămas puţine jucătoare specializate pe proba de dublu. Cu Soylu a mai făcut pereche în 2016 în turneul WTA de 115.000 de dolari de la Bol (Cro), ele ajungând acolo până în finală.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  02 Octombrie 2016, 14:54

Intre Begu si Muguruza este un an lumina diferenta si 3 clase de calitate !!!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează