SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

O nouă revenire miraculoasă » Simona Halep a cîştigat duelul cu Eugenie Bouchard şi s-a calificat în sferturi la Indian Wells! Top 5 WTA e aproape

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 11 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 23:16

Simona Halep a cîştigat confruntarea cu Eugenie Bouchard din optimile turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 1-6, 6-4. ♦ În sferturile de finală, Halep va da peste DellAcqua, cea care a beneficiat de retragerea lui Davis. Meciul din sferturi e mîine seară, nu înainte de ora 22:00 ♦ Top 5 WTA este tot mai aproape în acest moment.

Jucătoarea noastră a revenit incredibil pentru a doua oară consecutiv la Indian Wells şi şi-a asigurat calificarea în sferturi. Halep a fost condusă cu break în setul decisiv, dar a revenit la fel ca în partida de duminică seară cu Lucie Safarova.

Bouchard fără replică în primul, Halep mult sub în manşa a doua
Canadianca a fost fără replică în prima parte a meciului cînd Simona a fost aproape să cîştige setul cu 6-0. Şi-a pierdut însă serviciul la 5-0, însă nu s-a mai întîmplat acelaşi lucru şi la 5-2 şi meciul părea că se va încheia repede. Nu a fost aşa, mai ales că Bouchard şi-a adus aminte să joace precum la Australian Open şi a cîştigat fără probleme setul secund, scor 6-1, profitînd şi că Halep nu a mai lovit lung şi plat, nu a mai fost agresivă.

Vezi aici analiza GSP.RO despre Eugenie Bouchard şi punctele ei slabe!

Revenire miraculoasă în decisiv
În decisiv s-a mers cap la cap pînă la 3-3 cînd a început festivalul breakurilor. Mai mult, Eugenie Bouchard, locul 19 mondial, a fost chiar aproape de o victorie extraordinară în faţa româncei, însă Halep a arătat din nou de ce a cîştigat 7 turnee WTA în ultimele 9 luni şi a făcut două breakuri consecutive de la 4-3 şi serviciul pentru adversară.

Desfăşurarea partidei a fost identică precum cea din turul al treilea, cînd a revenit tot de la 3-4 şi serviciul pentru Lucie Safarova. A cîştigat atunci cu 6-4, la fel ca în această seară.

Mari şanse pentru semifinale la Indian Wells!
Simona Halep are acum mari şanse de a ajunge în semifinale, avînd în vedere că în sferturi o va întîlni pe Casey DellAcqua. Aceasta a beneficiat de retragerea lui Lauren Davis fix înainte de startul meciului. Meciul din sferturi cu jucătoarea australiană este programat mîine seară, după meciul Raonic - Murray, dar nu înainte de 22:00. În eventualitatea unei semifinale la Indian Wells, Simona poate evolua cu poloneza Radwanska sau cu sîrboaica Jankovici, jucătoare pe care le-a şi învins în 2014.

Noul număr 5 WTA începînd de luni?
Simona Halep ar putea profita şi de eliminările premature ale Mariei Şarapova şi Angelique Kerber şi să urce pe locul 5 în clasament începînd de săptămîna viitoare. În acest moment, într-un clasament provizoriu, Simona chiar este pe 5 în lume, dar trebuie să obţină cel puţin aceleaşi rezultate ca Jankovici şi Kvitova la Indian Wells pentru a-şi păstra poziţia. Ambele sînt în continuare în competiţie şi vor juca în această seară în optimi.

Ar fi cea mai bună clasare a unei jucătoare din România în istoria tenisului feminin. În acest moment, Halep şi Spîrlea au urcat cel mai sus pe 7 în clasament, în timp ce Ruzici a fost pe 8.

Aici sînt toate calculele pentru clasamentul WTA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (580)
dilibau
dilibau  •  12 Martie 2014, 10:49

Felicitari Simonei, prin astfel de victorii isi va intari psihicul si va ajunge acolo sus, unde o vrem cu totii: in primele 3 din lume! Bravo Simo, esti o eroina pt cum ai luptat aseara, dar inca suferi la primul serviciu si la capitolul concentrare...

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  12 Martie 2014, 10:46
Postat de sakamoto pe 12 Martie 2014, 09:52

Simona are tot respectul nostru! Modesta, simpatica, naturala, fara ifose-ah Sorana, Sorana, atita maimutareala si aere!-harnica si cu mult bun simt. Cred insa ca ii trebuie ceva stil de mare jucatoare. Gesturi, comportament. Citeva ore facute-in timpul liber- cu un profesor de actorie. Fiecare gest conteaza! Si Michael Jackson a studiat cu un mare profesor francez de mimica.

si ce daca a studiat michael jackson cu un profesor de mimica? nu tin minte sa-l fi vazut pe MJ in vreo finala de grand-slam.... (glumesc, evident). sunt de acord in mare parte cu tine, in unele momente un Haide! puternic de sa rasune in toata arena si o privire razboinica aruncata adversarei dupa un punct bun reusit poate avea impact psihologic asupra adversarei. Intr-un fel joci cand adversara/ul tau iti arata clar ca nu va ceda si altfel cand acesta nu-ti spune nimic. Simonei nu i-ar dauna daca ar fi mai agresiva si intre puncte, doar cand mingea e in joc. Eu cred ca desi e destul de puternica la nivel mental, inca nu are acea incredere completa in sine a marilor campioane

adi_stelistul
adi_stelistul  •  12 Martie 2014, 10:38
Postat de lapusneanul pe 12 Martie 2014, 09:05

munca grea ? hahaha, tinere, sunt in cehia la praga, munca mea: stau pe fotolui si urmaresc 2 monitoare care sunt conectate la camere de luat vederi ! pace tie !

Tinere? :-) Ma rog, e bine asa. Imi reprosai ca as face orice ca sa parvin ("tu calci pe cadavre" ai zis), ceea ce e o interpretare cumva excesiva a spuselor mele (da' nu vreau sa insist), iar eu ti-am intors-o cu reprosul voalat (PREA voalat, din cate imi dau seama) ca e putina ipocrizie in reprosul tau... Cam atat. In rest, succes la Praga cu monitoarele acelea. Sa nu-ti scape nicio miscare suspecta.

Vezi toate comentariile (580)
Comentează