SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

O veste bună şi una proastă pentru România înainte de întîlnirea din Cupa Davis cu Olanda!

Articol de GSP - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 februarie 2013 21:59

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat pentru mediafax că întîlnirea de Cupa Davis dintre România şi Olanda, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană, va avea loc la Braşov, deşi vechea conducere a FRT stabilise oraşul Cluj-Napoca drept gazdă.

Cosac a spus că Braşovul este o alegere foarte bună, deşi întîlnirea cu Olanda nu se va putea juca pe zgură, suprafaţă pe care au cerut-o jucătorii echipei României. Meciurile vor avea loc în Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi", arenă ce urmează să fie inaugurată după modernizare.
"Întîlnirea de Cupa Davis România - Olanda va avea loc la Braşov. Este un lucru foarte bun că acest meci se va juca la Braşov, din mai multe puncte de vedere. În primul rînd am găsit un sponsor care ne asigură cazarea pentru întreaga delegaţie participantă la acest meci, iar asta face să scutim o cheltuială considerabilă, de aproximativ 20.000 de euro. De asemenea, avem sprijinul total al autorităţilor locale, iar acest lucru contează enorm.

În plus, meciul se va juca într-o sală nouă, care va fi inaugurată cu puţin timp înaintea acestei mari competiţii. Singurul lucru pe care nu îl putem face este să le asigurăm jucătorilor un covor de zgură, aşa cum şi-au dorit. Am încercat acest lucru, dar din păcate nu este posibil, astfel că vom asigura cea mai bună alternativă, şi anume un teren hard foarte lent. Va fi o suprafaţă cu trei straturi de vopsea care va mai încetini puţin jocul", a spus Cosac.

Conducătorul federaţiei este de părere că România porneşte cu şansa a doua în această întâlnire, dar consideră că jucătorii români "sînt capabili de o surpriză". "Este adevărat că Olanda porneşte cu prima şansă, dar băieţii sînt capabili de o surpriză. Meciul se va juca şi depinde de foarte mulţi factori rezultatul final. Jucăm acasă şi vom avea publicul de partea noastră, iar la Braşov jucătorii sînt foarte iubiţi, mai ales că trei dintre ei, Victor Hănescu, Horia Tecău şi Adrian Ungur, sînt legitimaţi la Dinamo Braşov şi este un aspect care contează", a explicat el.

George Cosac a mai precizat că este convins că Victor Hănescu va răspunde convocării pentru acest meci. "Eu sunt convins că Victor va juca în acest meci. Încă nu s-a ales antrenorul, dar nu se pune problema ca un jucător ca Victor Hănescu să nu răspundă unei convocări. Va fi chemat mai mult ca sigur şi va juca pentru România, aşa cum îşi doreşte foarte tare. Toţi jucătorii sînt foarte motivaţi şi dornici de un rezultat bun în meciul cu Olanda", a afirmat oficialul FR Tenis.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
rudi123
rudi123  •  02 Martie 2013, 18:51

sa creasca repede Copil ca cu hanescu si ungur suntem mancati, sa speram ca nu renunta la Mergea cu toate ca este foarte probabil ca tot porumb la adus in lot si astia elimina tot ce tine de vechea conducere. vine pavel cu hanescu iau toti bani si pe urma dorm iar pe teren toti de suparare. hanescu e batran si nici nu e mare lucru de el

vali_d2
vali_d2  •  01 Martie 2013, 09:39

Sigur Hanescu va pierde cu felicitari si va cere o poala de bani. Ca e "vedeta". Buna noua conducere

narutosslazio
narutosslazio  •  01 Martie 2013, 05:09

Nu se va juca pe zgura ? In cazul asta pierdem cu 5-0. Pe zgura poate luam un punct, asa vom face act de prezenta si atat. Mii de felicitari. O prima decizie senzational a noii conduceri.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează