SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

O victorie de 17 kilograme » Cînd trofeele pun probleme chiar şi celor mai puternici: cît de grele sînt distincţiile din tenis?

Simona Halep, tricolorul şi trofeul de la Indian Wells, pe care nu l-a putut ridica // Foto: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Simona Halep, tricolorul şi trofeul de la Indian Wells, pe care nu l-a putut ridica // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat marti, 24 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 martie 2015 22:42

Atît cîntăreşte trofeul de la Indian Wells, pe care Simona Halep nu l-a putut ridica! A încercat s-o facă la conferinţa de presă, însă a renunţat imediat, spunînd „îmi doresc să joc la Miami!”

38 de livre, adică 17,2 kilograme. E făcut din cristal de rocă, are o formă neregulată şi o puritate de apă limpede, dar îngheţată. E gheaţa grea? Nu, însă trofeul acesta da. Novak Djokovici, liderul mondial şi cîştigătorul titlului duminică seară, după o finală încinsă cu Roger Federer, a izbutit să-l salte deasupra capului şi chiar să-l ţină ceva vreme în echilibru. Era obişnuit, o mai făcuse în 2008 şi 2011, şi totuşi s-a adresat publicului astfel: "Trofeul e foarte greu!".

Cu cîteva ore mai devreme, campioana de la feminin, Simona Halep, doar îmbrăţişase distincţia, aşezată pe un postament la festivitatea de premiere. Un pic mai tîrziu, la conferinţa de presă, a fost întrebată dacă a încercat să ridice trofeul. Care era pus pe masă, lîngă ea, la puţini centimetri.

Serioasă, românca a răspuns: "Sigur, am forţă!", s-a ridicat şi a întins braţele spre bucata ondulată de cristal, care însă nu s-a urnit. A încercat atunci de mai de aproape, tot degeaba. "Cîte kilograme are?", s-a interesat ea la reprezentantul WTA. După ce a aflat, izbucnind în rîs, a conchis: "Nu, vreau să joc la Miami! E foarte greu".

Şi Roger s-a încordat
Nu e un caz izolat. Cupele oferite în turneul de la New Haven sînt tot din cristal de rocă, dar au dimensiuni mai reduse. Halep a cucerit titlul în 2013, reuşind să-l ţină la o lungime de braţ. Horia Tecău a triumfat şi el în concursul respectiv, în 2010, alături de Robert Lindstedt.

Cîteva săptămîni mai tîrziu, în timpul Năstase-Ţiriac Trophy, el şi-a expus trofeele cîştigate pînă atunci. Cei care au dorit să pună mîna pe cel de la New Haven, de forma unei vaze, au fost avertizaţi să-şi pregătească muşchii: era mult mai greu decît te-ai fi aşteptat.

În 2011, şi Roger Federer s-a încordat serios ca să poată ridica trofeul obţinut la Masters-ul 1000 de la Paris-Bercy, după o finală cu Jo-Wilfried Tsonga. "Aproape că am făcut crampă la biceps", s-a amuzat elveţianul.

"Am mai avut, de-a lungul timpului, alte două-trei care erau foarte grele. Unul era cel de la Gstaad, am primit o bucată de piatră acolo. Abia l-am putut sălta. Aici însă m-am descurcat. E oţel, aşa că vă daţi seama cît de puternic sînt!", a încheiat Roger, într-un hohot de rîs.

REACŢII DIN PRESA INTERNAŢIONALĂ

Los Angeles Times:
"Halep şi Jankovici au ajuns la scorul final de 2-6, 7-5, 6-4. În funcţie de punctul de vedere din care priveşti partida, meciul fie setează noi standarde pentru drama răsturnărilor de situaţie în sport, fie dă tenisul feminin în urmă cu cinci ani"

Daily Mail:
"Halep a început să zbîrnîie şi a luat următorul game, după a care a supus-o pe Jankovici - care devenise între timp jucătoarea cu probleme - , ducînd meciul în setul decisiv"

World Tennis Magazine:
"Alergînd din tuşă în tuşă, prinzînd practic toate mingile pe care i le trimitea adversara ei, Simona Halep a cucerit în cele din urmă cel mai important titlu al carierei sale. Cînd bătălia a luat sfîrşit, Halep o învinsese deja pe fosta campioană Jelena Jankovici, devenind prima jucătoare care cîştigă trei titluri WTA în acest an"

Desert Sun:
"La începutul meciului de duminică, se părea că Jankovici nu-i va permite Simonei Halep să-şi arate îndrăzneala"

India.com:
"Şi, în cele din urmă, Simona Halep reuşeşte să stăpînească jocul şi lupta dintre aceste două jucătoare aprige atinge punctul culminant" - setul 3, 4-3 pentru Halep

sport360.com:
"Halep depăşeşte momentele de presiune, cîştigînd primul său trofeu la Indian Wells"

Tennis Now:
"Reuşita vedetei din România este cu atît mai însemnată cu cît ea a recunoscut că nu a arătat cel mai bun tenis pe care îl putea juca în această finală"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Martie 2015, 09:34

17 kg ...iau pe paula ...sigur ca poti sa ridici pentru un timp trofeul ...halepoaica face la sala de forta cu haltere mult mai grele ...oricum acest tenis este singurul pe care l poate da ...nici mai bun ...nici mai rau ...sngurul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează