SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MOSCOVA

OFICIAL / UPDATE Simona Halep, primele explicații după ce S-A RETRAS și de la Moscova: "Sunt dezamăgită"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 16 octombrie 2018 13:17

Chiar dacă a făcut deplasarea pentru turneul de la Moscova, Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, a decis să se retragă în cele din urmă de la turneul unde urma să debuteze miercuri împotriva rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova (40 WTA).

update 14:00

Pe contul său de Facebook, Simona Halep a confirmat oficial vestea retragerii de la turneu și oferit primele explicații:

"Am făcut tot ceea ce am putut pentru a fi gata să joc, pentru că mi-am dorit mult să particip la Moscova, dar, din păcate, am în continuare dureri la spate și nu vreau să-mi asum riscuri inutile.

Sunt dezamăgită că mă retrag de aici, dar e mai important să pun sănătatea pe primul loc. Am petrecut câteva zile superbe aici, la Moscova, și îi urez turneului mult succes", a scris Halep pe Facebook.

Știrea inițială

Jucătoarea noastră s-a antrenat intens în ultima săptămână, a participat și la dineul oficial al turneului, dar, conform unor informații apărute deocamdată doar  în presa din Rusia, a ales să se retragă în cele din urmă din competiție.

Este cea de-al treilea turneu consecutiv în care problemele de sănătate îi cauzează probleme Simonei Halep: vizibil incomodată de dureri, a fost învinsă în primul tur de la Wuhan de Dominika Cibulkova (27 WTA), iar o săptămână mai târziu s-a retras în primul tur al meciului de la Beijing cu Ons Jabeur (101 WTA). 

Simona ar mai avea de jucat un singur turneu în 2018, la Singapore, competiție care va începe pe 21 octombrie.

Procedează diferit

În urmă cu trei săptămâni, Simona Halep a fost aspru criticată pentru faptul că s-a retras de la Beijing după ce a jucat doar un set contra tunisiencei Ons Jabeur. Halep a încasat atunci un cec în valoare de 550.000 de dolari doar pentru că s-a retras după primul meci jucat.

Retrăgându-se de la Moscova înaintea disputării primului meci, Halep preîntâmpină astfel situația de a se fi retras după un singur meci și a fi din nou criticată de unele voci din tenis sau de fani.

Vezi și:  Simona Halep, Q & A la Moscova » Ce turneu vrea să câștige neapărat în 2019, unde s-ar muta după retragere sau ce regulă ar vrea să schimbe

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
dubluv
dubluv  •  17 Octombrie 2018, 15:52
Postat de Alexandru Chis pe 16 Octombrie 2018, 14:42

Bluful cu hernia de disc, continua! Bineinteles ca acum, dupa ce a fost sigura ca nu va pierde locul 1 WTA, ca automobilul "Mercedes" va fi in poseia sa, alaturi de milionul de euro, jucatoarea din Constanta si-a mai permis sa mai arunce inca un "praf" in ochii celor care o mai cred, fiind out si de la Moscova. Se va duce si la Singapore, sa culeaga laurii care nu-i vor face cinste si, evident, ca buclucasa hernie de disc "va recidiva", subit si Turneul Campioanelor va fi o intrecere in sapte! Oare WTA nu ar trebui sa o supuna la un control RMN, la un cabinet independent, pentru a inlatura aceasta suspiciune ca Simona si-a inscenat aceasta boala care nu poate fi "vizibila" decat numai cand "posesoarea ei" isi va aduce aminte ca o are!

eu ti-as lua in serios parerile tale (puerile de altfel). Dar observ ca pui virgula intre subiect si predicat si cum eu sunt mai selectiv...

dubluv
dubluv  •  17 Octombrie 2018, 15:47
Postat de remarque pe 16 Octombrie 2018, 19:54

Simona a ales sa nu reprezinte Romania la Rio. Motivele ei, alegerea ei. Pot avea motivele mele sa nu ma mandresc cu un om care joaca tenis pentru sine si pentru bani. Mi-as dori sa o pot admira dar nu e cazul. Cam acesta este motivul pentru care nu se bucura de respectul de admiratia pe care le-ati pomenit.

si mie imi pare ciudat ca Simona nu a vrut niciodata sa joace pentru tine.

traian_v
traian_v  •  17 Octombrie 2018, 15:30
Postat de 267890 pe 17 Octombrie 2018, 07:11

Halep isi bate joc de acest superb joc. A ajuns acolo sus printr-un context favorabil constand pe de o parte din jocul ei constant, dar constant modest, si pe de alta parte dintr-o lipsa de performante constante ale celorlalte combatante. Parerea mea, uitandu-ma cum joca alte fete, e ca Halep nu stie mai nimic din ce inseamna frumusetea tenisului. Stie doar sa intoarca mingea in teren. Atat. Cat priveste hernia, poate la cap. Altfel, iti trebuie multa nesimtire ca sa te plimbi la turnee si fie sa pierzi din primul tur fie sa te retragi. E o rusine pentru tenis. WTA ar trebui pur si simplu s-i retraga locul nr. 1. Cu ce drept mai apare nesimtita ca favorita nr. 1? Rusine Simona!

Exact si la subiect. Punctele astea WTA sunt adunate artificial, si clasamentul asta nu are vreun sens. Halep isi bate joc de putinii fani pe care ii mai are, fara rusine.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează