SPORTURI  »  TENIS  »  CHINA OPEN

Opinie de Luminița Paul după primul succes al Simonei Halep în fața Mariei Sharapova » Download complete

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 13:26

Prima victorie a Simonei Halep în fața Mariei Șarapova, 6-2, 6-2, petrecută la Beijing, se anunța din 2014. A trecut ceva vreme de atunci, cele două au avut apoi pauze în înfruntări, însă ceva din meciurile de acum 3 ani s-a transferat în cel din China. Și de data aceasta, transferul a fost integral. Download complete. Înapoi spre finala de la Madrid și "sfertul" de la Cincinnati. Și atunci românca era cea care începea mai bine partida și câștiga primul set. În fața unei rusoaice cumva descumpănite, care greșea mult și nu își găsea reperele. Finala de la Roland Garros a fost diferită, acolo Halep a revenit, a fost cea care a sfidat înfrângerea în setul secund, chiar dacă, până la urmă, a încheiat cu trofeul mai mic în brațe. Rămâne și cea mai aprigă confruntare a lor, ca miză, și cea mai valoroasă, ca nivel al tenisului din partea ambelor.

La Madrid și la Cincinnati, Simona i-a permis cumva Mariei să revină în duel. Cu doar o picătură de încredere, rusoaica se regenerează fantastic și jocul ei riscant, abrupt, nu mai are fisuri. În meciul de la Beijing, încheiat cu puțină vreme în urmă, n-a mai fost așa. Halep a servit foarte bine de la un capăt la altul și asta a contat imens. Pentru că i-a asigurat confortul. Mai departe, a rămas fermă pe picioare, nu a cedat teren și a absorbit forța loviturilor adverse. În aceste condiții, Șarapova n-a mai găsit de ce să se agațe pentru a urca înapoi în meci. Niciuna dintre ele nu a jucat diferit față de confruntările anterioare. Doar că, de această dată, Simona a făcut-o mult mai bine și mai stabil. Și victoria a venit. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (11)
gizeh
gizeh  •  05 Octombrie 2017, 07:58

Bun articol .

merace
merace  •  04 Octombrie 2017, 22:09

HAI ROMANIA! Cred ca Simona a mai depasit un prag, in afara de cel de a o bate pe Sharapova. Are acum macar o victorie directa la orice jucatoare activa care a fost pe locul 1 mondial si conteaza azi in WTA. Asta cred ca ii spune deja ca poate sa bata pe oricine, daca lupta bine. HAI SIMONA!

a2u.
a2u.  •  04 Octombrie 2017, 15:25
Postat de jullien_alphonse pe 04 Octombrie 2017, 14:55

Strict logic, un om care are nevoie de mass media şi de suporteri îşi va declara ÎN PUBLIC întotdeauna - POLITICALLY CORRECT - convingerile patriotice. DAR, ce face omul cu convingerile lui interioare şi cu fundul lui nu mai ţine de patriotism. Vezi că bunica a spus adevărul ei bătrânesc, care este conform cutumelor aromâne... Dar, asta mică poate-şi ia de soţ vreun fotbalist de culoare, sau vreun machidon, care e problema?

M-am referit la modul in care autoarea articolului s-a referit la Simona Halep, respectiv (romanca) ca si cum ar fi spus chinezoaica, germanca ori italianca, fara urma de patriotism, ca si cum SH nu ar fi conationala ei, nu ar fi nascuta si crescuta in RO, dar ce sa-i faci, cand te prinde politically correct in brate si-ti mai iei si un purcoi de bani trebuie sa dansezi cum iti dicteaza unii!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează