SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Opinie Theodor Jumătate » Privirea verde a victoriei 

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 ianuarie 2019 14:33

De-abia aterizasem. Eram la Sankt Petersburg, pentru fotbal, pentru Mondial, și o prietenă m-a întâmpinat strigând: "A câștigat! A câștigat! A câștigat!". Râdea, sărea. Culmea bucuriei unei românce pentru o altă româncă.

Nu era nicio legătură cu fotbalul. Tenisul învingea în acea zi. Ea. Simona Halep

În sfârșit, după ani de muncă, de victorii și de înfrângeri, după multe trofee mângâiate cu lacrimi de fericire, dar și după trei finale de Grand Slam pierdute dureros, suferind, Roland Garros era al ei. Întreaga Terra era a ei. O zi de neuitat. 9 iunie 2018. 

De când am văzut-o, m-a copleșit. Era ceva dincolo de joc, de calitățile sale. Privirea verde pătrunzătoare spunea totul despre caracter, despre încredere, despre voință. Simona era sigură că, la un moment dat, oricâte probleme va avea, va cuceri lumea. Și îi molipsea pe cei din jur cu acea siguranță. Eu, cel puțin, așa am simțit. 

De atunci, am pariat pe ea. Nu cum vă imaginați. Nu am bătut palma cu nimeni, nu am pus niciun bilet, nu am mizat niciun ban. Cu mine am făcut acea prinsoare. Vi s-a întâmplat? E imposibil să nu fi descoperit cândva un tânăr, sportiv, pianist, pictor, matematician, nu contează, și să spuneți: "Va fi mare!". Asta mi s-a întâmplat mie cu Simona Halep. 

Ținta acelui pariu al sufletului nu era un meci, ci o carieră. În 2014, când ea țâșnea în Top 10, i-am spus unui prieten care o privea sceptic că nu va mai părăsi multă vreme elita tenisului. Și așa a fost. Este și azi acolo, singura care a rezistat atât de mult printre cele mai bune în ultimii patru ani. E prima și are un turneu de Mare Șlem câștigat. Nu e iubită de toți, dar e apreciată chiar și de cei care o critică. 

Se poate retrage acum și va intra în legendă. Sau poate continua. Să joace și să câștige. Să ne ofere acea emoție care dă sens vieții.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
831709840320052
Ba Banu  •  06 Ianuarie 2019, 11:40
Postat de lenroc pe 05 Ianuarie 2019, 18:08

Simona e deja retrasă, de acum mai rotunjeste doar conturile. Cahil a fost primul sărit din barcă deoarece stie că maximul a fost deja atins.

Lenroc... e "Cahill". Si n-a sărit din nici o barca, el o apreciază enorm pe Simo ca sportivă și mai ales că om. Astea sunt cuvintele lui din interviuri... daca tu vrei sa rastalmacesti, asta-i alta mâncare de pește... Cat despre Simo, ea își face singura programul in cooperare cu echipa ei. Cine suntem noi sa i dictam acestei sportive românce de excepție, acestei persoane model, ce să facă cu viața ei sportivă și mai ales cu viața ei. Ea singură își decide destinul căci om mai capabil in Ro nici că e... Și dacă tu crezi că la valoarea ei depășind 30mil, pe ea o mai interesează câteva mii și că se deplasează 25 de ore de zbor până în Sydney, asta chiar că e de-a dreptul peste stângul. Fata asta câștiga și când DOARME!! Sa ne intre în căpățâna de pe umeri, daca o avem!! Și bravo ei; e deșteaptă, muncitoare, talentata și cu mai multe secole în avans față de multi romani.

831709840320052
Ba Banu  •  06 Ianuarie 2019, 11:18

Ei "acidul", itu52. Îți mai trebuie o viață, 2,7,9, până ca tu să înțelegi caracterul modest și cinstit al acestei tinere. Dacă ești un pârlit parior parazit, poate n-ai înțelege nici atunci.

831709840320052
Ba Banu  •  06 Ianuarie 2019, 11:13

Itu52. Da, că noi trebuie să o comparăm pe Simo cu toate masculele, arogantele și drogatele din WTA!!??

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close