SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

OUT de la Australian Open » Și-a anunțat retragerea în ultimul moment: "Nu sunt cum aș dori"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 08:02

Serena Williams, 36 de ani, a anunțat că nu va participa la Australian Open, deși era înscrisă pe tabloul principal.

Americanca, 36 de ani, a câștigat turneul de anul trecut și urma să revină pe teren după ce a născut. Fostul lider WTA, actual loc 22, a jucat recent un meci demonstrativ, la Abu Dhabi, cu Jelena Ostapenko, pe care l-a pierdut, și a dezvăluit că nu se simte pregătită pentru primul turneu de Grand Slam al anului.

"După prestația din primul meci de la naștere am realizat că deși sunt foarte aproape, nu sunt acolo unde mi-aș dori. Antrenorul și echipa mi-au zis mereu «Mergi la turneele la care ești pregătită să joci».

Acestea fiind spuse, anunț cu dezamăgire că am decis să nu particip anul acesta la Australian Open. Voi păstra amintirea turneului de anul trecut și abia aștept să revin. Apreciez sprijinul și înțelegerea fanilor și celor de la Australian Open", a fost mesajul Serenei Williams.

Williams are 23 de turnee de Grand Slam, iar la Melbourne a câștigat de 7 ori: 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 și 2017.

15 ianuarie
este data la care va începe Australian Open 2018

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
merace
merace  •  06 Ianuarie 2018, 18:44

Serena e o mare campioana, dar are o varsta si e si intr-o perioada cand multe mame au concediu de maternitate ca sa se refaca dupa nastere si sa aiba grija de copil. Totusi, absenta ei va crea o mai mare competitie intre celelalte jucatoare, iar eu prefer sa vad dueluri animate intre campioane de valori apropiate, decat o singura jucatoare dominand competitia, cum a fost Serena. Nu vreau sa fac predictii, dar cred si sper ca va fi lupta mare la Australian Open, si fara Serena.

395821064199217
Letto Letto  •  05 Ianuarie 2018, 18:44
Postat de Alex Slaniceanu pe 05 Ianuarie 2018, 15:48

Adevarul e ca, desi astept din tot sufletul ca Serena sa redevina ce-a fost si sa faca ordine prin clasamentul ala de cacaaat, e foarte greu sa se intample asta. La sportivii de performanta, revenirea in circuit e extrem de grea. Mi-l amintesc pe Ronaldo ( brazilianul ) intr-un meci la Brasov, parca, el revenind la Inter dupa o lunga perioada de absenta datorata unei accidentari. Era ca un butoi si se lovea mingea de el ca de beton. In timp insa, el a redevenit la forma care l-a consacrat. Dar era tanar. La aproape 40 de ani, cat are Serena, e greu sa mai sperii pe cineva. E valabil si pentru Sharapova. Dar calitatea tenisului de azi, e infinit mai slaba decat atunci cand in finale se bateau Serena si Masha. Australian Open nu va demonstra mare lucru. E primul turneu de Grand Slam din an si vad ca multe jucatoare nu sunt inca pregatite din punct de vedere fizic ( Konta, Muguruza, Serena, etc ), abandonand meciuri sau chiar turnee. Dar pana la primavara totul se va regla si eu cred ca va fi anul lui Muguruza, iar Halep si Ostapenko vor avea si ele un cuvant de spus. Revenind la romanca, ea nu demonstreaza nimic acum si nu-mi va schimba parerea despre valoarea ei decat atunci cand va castiga ceva cu adevarat important si in fata unor jucatoare de prima mana, nu ca Begu sau mai stiu eu ce chinezoaica resapata.

debitezi tampenii cu aer de atotstiutor! Serena fara "scutire de la medic" pentru diferite tratamente poate ar fi mai slaba ca Halep! (vezi dopatova fara melodium..)trebue sa ai IQ de gaina sa nu vezi ca la ea e 80% "chimic".sunt sportivi barbati din sporturile de contact sau lupte care nu au bratul sau piciorul atat de dezvoltat ca ea! iar prostia aia cu clasamentul nici macar nu merita un raspuns... e mult mai usuor sa ai ceva noroc sau sa traversezi o forma buna 2 saptamani si sa castigi un GS! e mai greu sa te mentii numarul unu o perioada mai lunga! e vorba de constanta pe parcursul sezonului! e adevarat ca castigarea unui GS e un eveniment mai spectaculos! Halep nu e perfecta iar jocul ei asa cum e este adpatat calitatilor (fizice si pshice) pe care le poseda! mereu e loc de mai bine insa ce a realizat pana acum este enorm! nu trebuie sa o simpatizati, sau sa-i vizionati meciurile dar terminati "judecatile" voatre strambe izvorate din prostia, ura sau frustrarea voastra!

claudiu.h12
claudiu.h12  •  05 Ianuarie 2018, 16:59
Postat de Alex Slaniceanu pe 05 Ianuarie 2018, 16:24

Dudulici, nu te mai inflama, cumetre, ca la zelul cu care o lingi pe Haleapa asta te va suspecta lumea ca esti din Cogealac. Vorbesti de parca esti antrenorul Serenei si stii tu ca se dopeaza. Spune-ti parerile personale si repecta-le pe ale celorlalti. Daca tu vomiti ca unii dintre noi nu suntem fanii *** *** *** *** Pai imi spui tu mie cu cine sa tin sau pe cine sa plac? Calmeaza-te! Ridic-o pe aia in slavi si lasa-ne in pace pe cei care n-o consideram ,,cea mai valoroasa teninsmana romanca a tuturor timpurilor" cum aberezi tu! Frate, managera ei are performante care se *** pe ale Halepei tale. Mai citeste si tu! Doar ca e nr 1 intr-un clasament *** nu inseamna nimic. Dupa mintea ta si Pliskova e mai buna decat Navratilova, Kvitova sau Novotna in Cehia sau Kerber decat Steffi...desi, sa ma ierte Dzeu, daca Angelique o intalneste pe Steffi din gresala, trece pe partea cealalta cu capul jos si gluga pe ochi. Hai sa nu o luam razna si in tenis, ca deja mi s-a luat de fanii ciobanului si echipa lui si a redactiei gsp, tu mai lipseai in peisaj. Tine cu Haleapa si n-o mai judeca pe Serena, ca mai devi si penibil, pe langa altele...Cand va veni vremea ca Simona sa arate lumii intregi ca merita cel putin respect, eu am sa fiu primul care i-l va acorda. Pana atunci, haide sa imbatranim frumos cu totii asteptand Grand Slam-urile Simonei :D Un an nou mai bun si tie si la toti de aici! Peace!

"Cand va veni vremea ca Simona sa arate lumii intregi ca merita cel putin respect". Intreg comentariul tau vrea să para destept, dar de fapt ai deraiat putin. Halep merită respect ! La fel ca orice om din lumea asta care munceste zilnic in cariera lui, oricare ar fi ea. Afirmatia ta tradeaza ca nu respecti munca, asadar esti tot in oala celor ce imbatranesc de pomana si au uitat sau nu au avut niciodata cei 7 ani de acasa....

Vezi toate comentariile (14)
Comentează