SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MONTREAL

VIDEO Câștigător-surpriză în Mastersul de la Montreal » Cel mai important titlu al carierei a venit la 31 de ani

Pablo Carreno Busta / Sursă foto: Facebook@ Omnium Banque Nationale
Pablo Carreno Busta / Sursă foto: Facebook@ Omnium Banque Nationale

Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2022 08:46 / Actualizat luni, 15 august 2022 09:12

Spaniolul Pablo Carreno-Busta (31 de ani, 14 ATP) a cucerit, duminică seara, titlul în turneul Masters 1000 de la Montreal, după victoria în trei seturi reușită în fața polonezului Hubert Hurkacz (25 de ani, 10 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-3.

La 31 de ani, ibericul și-a adjudecat cel de-al șaptelea titlu al carierei, însă de departe cel mai prestigios al său. Carreno-Busta s-a încununat la Montreal după o săptămână de vis, în care i-a învins, pe rând, pe Matteo Berrettini, Holger Rune, Jannik Sinner, Jack Draper, Dan Evans și Hubert Hurkacz.

În finală, elevul lui Samuel López a revenit de la 0-1, întorcând în favoarea lui soarta meciului cu Hubert Hurkacz, pe care l-a dominat la toate capitolele în seturile doi și trei. Spaniolul a reușit și unul dintre punctele anului în circuitul ATP:

Pablo Carreno Busta va urca pe locul 14 după succesul de duminică, el înregistrând un salt de 9 locuri în clasamentul ATP. Aceasta nu e cea mai bună clasare a jucătorului iberic, cel care în septembrie 2017 ajungea până pe poziția a zecea. Finala de la Montreal a fost prima disputată de Carreno Busta în turneele de această categorie.

VIDEO Rezumatul finalei Pablo Carreno Busta - Hubert Hurkacz

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Imagini memorabile! Simona Halep, asaltată de fani după titlul de la Toronto » Mouratoglou s-a băgat peste stewarzi: „Lăsați-i doar pe români, vă rog”

Simona Halep, epuizată după titlul cucerit la Toronto: „Nu speram să mai ridic acest trofeu. Patrick, îți mulțumesc!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close