SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE ŢIRIAC TROPHY

Pantera de pe zgură » Gael Monfils s-a calificat ieri rapid în turul al doilea

Articol de , - Publicat miercuri, 24 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2013 08:56

Fostul număr şapte mondial, Gael Monfils, a adunat multă lume pe Terenul Central, unde l-a învins în două seturi şi 67 de minute pe Filippo Volandri


Gael Monfils trebuia să joace unul dintre cele mai tari meciuri ale acestei ediţii, împotriva lui Fabio Fognini, o reeditare a disputei-maraton de la Roland Garros din 2010. Retragerea italianului l-a trimis însă pe Monfils faţă în faţă cu italianul Volandri, care a urcat pe tablou ca lucky loser. Asta nu înseamnă că nu a fost spectacol şi că oamenii din tribune nu au avut ce aplauda. Monfils e un showman şi nu i-a dezamăgit, doar că a stat puţin pe teren, doar o oră şi şase minute pentru o victorie cu 6-4, 6-2. "Am crezut că o să-mi fie mai uşor, dar Volandri cunoaşte jocul pe zgură şi a luptat. Mă bucur că am cîştigat şi că merg mai departe", a spus francezul în vîrstă de 26 de ani.

Aflat pe locul 105 în lume, Gael e în căutare de victorii, de puncte, de încredere. Anul trecut, a lipsit mult din circuit din cauza unor probleme la genunchiul drept. Are ocazia să le cîştige pe toate la Bucureşti, el urmînd să-l întîlnească în turul al doilea pe Daniel Brands, din Germania, locul 67 mondial.

Mayer avansează
Învingătorul din 2011, Florian Mayer, a trecut ieri de primul tur al ediţiei actuale. El a avut un prim set imaculat în faţa lui Flavio Cipolla, venit din calificări, 6-0, jucînd exact şi eficient. Apoi însă, balanţa din teren s-a echilibrat, italianul prinzînd curaj şi ridicînd obstacole tot mai înalte în calea germanului, numărul 29 mondial. Pînă la urmă, experienţa superioară la un anumit nivel a lui Mayer a cîntărit decisiv în tie-break-ul setului secund, adjudecat la 1. În turul al doilea, el îl va întîlni pe belgianul David Goffin. Un alt nume important de pe tablou, Jarkko Nieminen, a avut viaţă grea cu Evgheni Donskoi, în faţa căruia s-a impus cu 1-6, 6-4, 7-6 (3). Finlandezul îl va avea adversar în "optimi" pe deţinătorul titlului, Gilles Simon.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează