SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Paris, 5 plus 1 » România va avea şase reprezentanţi pe tabloul principal de la Rolland Garros

Sorina Cîrstea e favorita numărul 26 pe tabloul feminin
Sorina Cîrstea e favorita numărul 26 pe tabloul feminin

Articol de - Publicat sambata, 25 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 24 mai 2013 21:30

Cei şase români prezenţi pe tablourile de simplu de la Roland Garros şi-au aflat ieri adversarii. Turneul debutează mîine.

Maria Şarapova şi Rafael Nadal, deţinătorii titlurilor, au tras ieri la sorţi tablourile principale pentru al doilea turneu de Mare Şlem al anului. Roland Garros-ul începe mîine cu şase români la start. Mîinile lui Nadal l-au trimis pe Victor Hănescu într-un meci tare încă din primul tur, unde românul îl va întîlni pe australianul Bernard Tomic.

Cei doi s-au mai înfruntat o singură dată în circuit, în 2013, la Dubai, cînd Tomic a fost nevoit să se retragă. Hănescu e singurul jucător din România pe tabloul de simplu, după ce ieri Adrian Ungur a fost învins în turul al treilea al calificărilor de Steve Johnson (SUA) cu 6-3, 6-4.

Pe zgura roşie din complexul de la Porte d'Auteuil vor fi prezente cinci românce. Dintre ele, cel mai puţin norocoasă a fost Simona Halep, care o va întîlni în primul tur pe a 20-a jucătoare a lumii şi specialistă pe zgură, Carla Suárez-Navarro.

Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea s-ar putea întîlni în turul al doilea, dacă vor trece de Johanna Larsson, respectiv de Kiki Bertens, iar Irina Begu se va lupta cu Silvia Soler-Espinosa. Alexandra Cadanţu va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Masculin
Victor Hănescu (55 ATP)-Bernard Tomic (Aus, 59 ATP), scor întîlniri directe 1-0

Feminin
Sorana Cîrstea (favorită 26, 26 WTA)-Kiki Bertens (Ola, 56 WTA), scor întîlniri directe 0-0
Monica Niculescu (49 WTA)- Johanna Larsson (Sue, 65 WTA), scor întîlniri directe 2-0
Simona Halep (44 WTA)-Carla Suarez-Navarro (Spa, favorită 20, 20 WTA), scor întîlniri directe 2-3
Irina Camelia Begu (53 WTA)-Silvia Soler-Espinosa (Spa, 84 WTA), scor întîlniri directe 1-3
Alexandra Cadanţu (90 WTA) -Jucătoare din calificări

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
yin_si_young
yin_si_young  •  28 Mai 2013, 22:20

Tinem pumnii,fetelor !

tomagh
tomagh  •  25 Mai 2013, 08:02

Nu sunt foarte optimist pentru turul 3 la Rolland Garros: -Simona ne-a obișnuit cu rezultate bune, dar acum se va vedea dacă mental a depășit complexul Top 20. -Sorana este dependentă de motivație, nu poți ști niciodată; -Monica nu este ajutată de suprafață, mingile tăiate au parte de retururi năprasnice; -Irina, cu probleme medicale, ar avea nevoie de un antrenor-psiholog foarte bun; -Cadanțu a făcut un turneu bun, și-atât. Sincer îmi pare rău pentru Dulgheru, fata asta s-a pierdut de cârd și nu se mai regăsește. Mare păcat, e serioasă și luptătoare, posibil operațiile să nu-i fi reușit!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close