SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Patricia Țig a revenit în Top 100 WTA! Cu cine va juca în „sferturile” de la Hua Hin

Articol de - Publicat joi, 13 februarie 2020 18:25

Patricia Țig (25 de ani) a ajuns în sferturile de finală ale turneului International de la Hua Hin, iar de luni va fi din nou între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii

Revenirea Patricei Țig continuă, după ce anul trecut, la turneul de la București, a jucat fără clasament, ieri, românca în vârstă de 25 de ani s-a calificat în sferturile de finală de la Hua Hin. Ea a început turneul pe poziția 105 și după victoria în fața chinezoaicei Xiaodi You, cu 6-1, 6-3, e sigură de întoarcerea în Top 100, cel puțin pe 90. Un obiectiv pe care și-l trasese atunci când revenise la tenis, în aprilie 2019, după ce a devenit mama unei fetițe pe nume Sofia.

Patricia Țig s-a luptat cu accidentările

Prima parte a carierei Patriciei a fost marcată de accidentări, cot, genunchi - o fractură de tablou median tibian - , intervenție la nas pentru a respira mai bine și la spate, mai ales spatele. Apoi au venit sarcina și nașterea, un eveniment de viață care i-a schimbat imens perspectiva, dar care nu a îndepărtat-o de tenis.

„Tot timpul m-am gândit că voi reveni, niciodată nu mi-a trecut prin cap să mă opresc sau ceva de genul acesta. Nu-mi pot imagina ceva mai bun de făcut decât să joc tenis. De aceea m-am întors", mărturisea ea în luna iulie a anului trecut. 

Retrageri la început de an

După finala de la București, a continuat în circuitul ITF, în turnee mai mici, apoi a jucat și pe alte trei tablouri WTA, cel mai bun rezultat fiind atins la Jurmala, în Letonia, când a parcurs drumul până în „sferturi”. 

Anul acesta l-a început în Australia, la Bendigo, unde a ajuns până în finala turneului ITF de 25.000 de dolari, ea fiind nevoită să se retragă din cauza unor probleme medicale. A pierdut în primul tur al calificărilor la Australian Open, apoi, în Thailanda, la Nonthaburi, tot un 25.000, a ajuns iar în finală, dar la scorul de 6-3 în favoarea Irinei Fetecău s-a retras din nou.

Săptămâna aceasta, la Hua Hin, pare că e din nou sută la sută din punct de vedere fizic, le-a învins pe Yafan Wang și pe Xiaodi You, iar vineri o va întâlni pentru un loc în semifinale pe Saisai Zheng, 36 WTA, cu care nu s-a mai confruntat până acum. 

83este cel mai bun loc ocupat de Patricia Țig în clasamentul mondial, pe 10 aprilie 20172 finale WTA a jucat Patricia Țig în carieră, una în 2015, la Baku, și una în 2019, la București, ambele pierdute

Vezi și: 

JOCURILE OLIMPICE 2020 // Simona Halep, singura calificată la Tokyo! Cine mai are șanse și care sunt criteriile: de ce Sorana Cîrstea are interzis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează