SPORTURI  »  TENIS  »  WTA KARLSRUHE

WTA KARLSRUHE // Patricia Țig a câștigat turneul de la Karlsruhe după o revenire superbă în finala cu Van Uytvanck » Salt important în clasament

Patricia Țig // foto: Cristi Preda
Patricia Țig // foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 august 2019 18:28

Patricia Țig (25 de ani, 223 WTA) a câștigat astăzi finala turneului ITF 125 K de la Karlsruhe (Germania), în fața belgiencei Alison Van Uytvanck (25 de ani, 65 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2.

  • Grație victoriei, Țig va reveni în primele 150 de jucătoare ale lumii, urmând să primească 160 de puncte WTA și un cec în valoare de 20.000 de dolari.
  • Începând de luni, Patricia se va situa pe locul 148 în clasamentul WTA

După un început solid de meci, în care a condus cu 2-0, Țig și-a pierdut concentrarea și a fost depășită clar de adversară, care a dominat ostilitățile și s-a impus cu 6-3.

Următoarele două seturi au fost însă la discreția româncei. Patricia a etalat un joc impresionant. Românca a navigat plină de încredere spre victorie, adjudecându-și seturile doi și trei la unu și la doi.

Competiția din Germania câștigată de Patricia are premii totale de 125.000 de dolari și este o categorie de turneu care se situează imediat sub cele International.

Patricia Țig a revenit anul acesta în competiții, după ce a devenit mamă și a reușit să atingă finală turneului de la București.

Van Uytvanck, jucătoarea învinsă de Patricia Țig, a fost protagonista unui moment viral în șaisprezecimile de finală, când s-a sărutat peste fileu cu iubita ei, jucătoarea Greet Minnen. 

Vezi și:

VIDEO Simona Halep, asaltată de fani la Toronto! Imagini de la antrenamentul campioanei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
2569373933075341
Maria Pasca  •  05 August 2019, 00:37

Felicitări Patricia! mult succes si noroc in urmatoarele competiții!

jimmy_jones
jimmy_jones  •  04 August 2019, 23:31
Postat de mplttev pe 04 August 2019, 19:48

A picat Buzărneasc și a revenit Patricia. Bravo fato! Ai mare potențial! Eu o văd în primele 10 dacă ar reuși să se miște mai iute pe teren și să lovească mai rapid. Talent are cu duiumul.

Nu poate fi asa de sus pentru ca are probleme serioase si asta la mental (la fel ca Buz) cand da de cineva de top. S-a vazut atitudinea ei cand a dat de vreo pustoaica talentata, cum a fost la Bucuresti sau in Letonia. Cu jucatoare de marginea topului 100 sau din afara lui se descurca foarte bine, cu jucatoare mai bune iti trebuie un mental mai solid

sakamoto
sakamoto  •  04 August 2019, 22:42

Felicitari Pat! Ai calitate. Pt a fi mai buna, trebuie sa faci ce face Halepina:zilnic cel putin o ora la sala de forta. Acolo se nasc marile campioane de tenis. Daca vrei cu adevarat, POTI! Si vei fi o mare campioana. Precum Simonita noastra. Depinde numai de tine. Succes!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează