SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

OFICIAL Încă o lovitură pentru România! După Simona Halep, o altă jucătoare importantă a declarat forfait pentru meciul cu Italia din „Billie Jean King Cup”

Patricia Țig (în stânga) nu va evolua împotriva Italiei
Patricia Țig (în stânga) nu va evolua împotriva Italiei

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 14:49 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 16:30

România a mai primit o veste proastă înaintea meciului din „Billie Jean King Cup” cu Italia. După Simona Halep, nici Patricia Țig (26 de ani, 63 WTA) nu va putea fi prezentă în echipă.

  • Pe 16 aprilie, de la 15:30, și pe 17 aprilie, de la 15:00, la Cluj, România va înfrunta Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Meciurile se joacă fără spectatori.

În absența Simonei Halep, Patricia Țig devenise racheta numărul unu a României pentru confruntarea cu Italia, însă nici ea nu-și va putea onora convocarea. Accidentată, Țig a ieșit din calculele căpitanului Monica Niculescu. Astfel, chiar Monica Niculescu este cea care îi va lua locul în echipă Patriciei Țig. 

Din lot mai fac parte Irina Bara (26 de ani, 132 WTA), Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 136 WTA) și Gabriela Ruse (23 de ani, 155 WTA).

Patricia Țig, OUT din echipa României

Patricia Țig, jucătoare convocată în echipa României pentru meciul cu Italia, din cadrul «Billie Jean King Cup», a anunțat că este accidentată și, din păcate, nu poate participa la această întâlnire. 

Pentru partida programată la Sala Polivalentă, din Cluj-Napoca, din 16 și 17 Aprilie 2021, din Play-off-ul Grupei Mondiale a «Billie Jean King Cup», echipa României va fi formată din Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Elena Gabriela Ruse și Monica Niculescu, Monica fiind și Căpitanul echipei României”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Tenis. 

Simona Halep, retragere înainte de România - Italia

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) nu s-a refăcut complet după problemele medicale avute în prima parte a sezonului, unele care au dus și la abandonul de la WTA Miami.

 „Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, așa că nu putea veni la echipă nepregătită”, se arată în comunicatul Federației Române de tenis.

România - Italia, fără Camila Giorgi 

Italia vine la Cluj, pentru confruntarea cu România din Billie Jean King Cup, fără cea mai bună jucătoare. Camila Giorgi (80 WTA) a fost testată pozitiv cu noul coronavirus: „Îmi pare foarte rău că nu pot participa la meciul din România alături de coechipierele mele, îmi doream foarte mult să joc cu echipa naţională şi să-mi aduc contribuţia la echipă”.

Pe cine a convocat Tathiana Garbin, căpitanul nejucător al italiencelor:

  • Martina Trevisan - 99 WTA
  • Jasmine Paolini - 103 WTA
  • Elisabetta Cocciaretto - 111 WTA
  • Giulia Gatto-Monticone - 177 WTA
  • Bianca Turati - 281 WTA

VIDEO Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre problemele medicale ale Simonei Halep: „Nu cred că mai este interesată să revină numărul 1”

Citește și alte știri din tenis:

E rândul ei! Andreea Roșca, primul titlu al anului: s-a impus în Antalya, după ce în semifinale a trecut de Andreea Prisăcariu

Simona Halep nu va juca împotriva Italiei, în play-off-ul „Billie Jean King Cup”! Anunțul Federației

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  12 Aprilie 2021, 10:35

Simona prefera sa participe la Stuttgart WTA 500, incepand cu 19 aprilie. Apoi urmeaza la rand infernal Madrid, Roma, Paris ! Toate concursurile pe zgura. Toate cu premii in multi bani.

1195078783842427
Cantemir Mefa  •  11 Aprilie 2021, 20:49

Nea Ţiriac, matale chiar nu poţi să faci o Națională feminină de tenis, care să ne reprezinte onorabil?

115133402542612
Tudor Costea  •  11 Aprilie 2021, 15:27

Vreau sa pierdem cu 5/0 ca toata ziua o criticati pe Halep. In multe articole inclusiv acesta buzarnescu are 23 de ani in loc de 33.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează