SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Patrick Mouratoglou a numit „Big 3” din WTA: „Una dintre ele nu ocupă locul aferent”

Patrick Mouratoglou // foto: Guliver/gettyimages
Patrick Mouratoglou // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2023 13:19 / Actualizat luni, 08 mai 2023 13:47

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep, consideră că circuitul feminin are propriul său „Big 3”, un trio valoros așa cum a avut ATP prin Federer, Nadal și Djokovic.

Iga Swiatek, Aryna Sabalenka și Elena Rybakina sunt cele mai în formă jucătoare din WTA. Sabalenka a cucerit în weekend turneul de la Madrid după o finală cu Iga Swiatek, poloneza câștigase în aprilie turneul din Stuttgart după un ultim act în care a învins-o chiar pe Sabalenka.

Rybakina nu a început bine sezonul de zgură, fiind eliminată rapid de la Stuttgart și Madrid, dar jucase extraordinar anterior, pe hard. La Miami a ajuns în finală, a câștigat Indian Wells și a pierdut finala Australian Open în fața lui Sabalenka.

Aici a pierdut CFR Cluj titlul » Diferență șocantă față de anii trecuți!
CFR Cluj
Aici a pierdut CFR Cluj titlul » Diferență șocantă față de anii trecuți!

Patrick Mouratoglou a numit „Big 3” din WTA: „Sabalenka, Swiatek, Rybakina”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, în continuare suspendată după ce a picat un test doping, le vede pe cele 3 jucătoare menționate mai sus la cel mai înalt nivel din tenisul feminin.

WTA are propriul Big 3! Sabalenka, Swiatek, Rybakina. A treia nu are clasamentul aferent doar pentru că nu a primit puncte în urma triumfului de la Wimbledon”, a scris Mouratoglou pe Twitter

Dacă Swiatek și Sabalenka ocupă primele două poziții din clasamentul mondial, Rybakina este ceva mai jos, pe locul 6. Ea nu a primit punctele aferente câștigării Wimbledon în 2022, întrucât organizatorii au decis să nu premieze jucătoarele cu puncte la acea ediție. 

Cu cele 2.000 de puncte pe care le-ar fi primit în mod normal, Rybakina ar fi fost acum a treia jucătoare a lumii, cu 6.195 de puncte. Swiatek are 9.625, Sabalenka 7.881.

27este cel mai bun loc ocupat de o jucătoare din România. Poziția îi revine Irinei Begu. Puțin mai jos sunt Simona Halep (30) și Sorana Cîrstea (34)

Mai multe știri din tenis: 

S-a stabilit tabloul turneului de la Roma » Trei românce vor lua startul în competiție + Gabriela Ruse e în calificări

Sorana Cîrstea, urcare de 10 locuri » Cum arată clasamentul WTA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează