SPORTURI  »  TENIS  »  SCHIMBĂRI

Patrick Mouratoglou cere două schimbări urgente: „Tenisul e în pericol dacă nu intervenim!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 septembrie 2019 19:43

Patrick Mouratoglou (49 de ani), antrenorul Serenei Williams (38 de ani, 9 WTA), vorbește din nou spre urgența unor schimbări în tenis.

Mouratoglou conduce una dintre cele mai prestigioase academii de tenis din lume. Peste 180 de atleți se pregătesc în complexul care deține 34 de terenuri. Antrenorul francez se gândește la viitorul sportivilor pe care îi are sub supraveghere.

„Cred că viitorul tenisului e strălucitor. Oamenii se uită la tenis pentru a simți emoția. În ultimii 10 ani am intrat în contact cu mulți fani. Aud din ce în ce mai des că jucătorii au mai multă personalitate ca înainte.  

N-am putut să fiu de acord. Eu cred că jucătorii au personalități puternice, dar nu se pot extrima pe teren. Nu arată pasiunea din cauza codului de conduită. E mult prea strict”, a declarat Mouratoglou pentru Skysports.

Schimbările propuse de Mouratoglou

„Cred că există două lucruri care ar schimba radical fața jocului. Nu sunt unele atât de greu de pus în practică. Nu se schimbă regulamentul, nu vreau asta.  

Trebuie să fim mai maleabili în ceea ce privește codul de conduită. Sportul înseamnă pasiune!  

A doua schimbare este permisiunea ca antrenorii să își sfătuiască elevii oricând, la orice turneu. Dacă nu facem schimbările astea, tenisul e în pericol”, a completat „The Coach” Mouratoglou.

„Noua generație crede în șansa ei de a obține trofee de Mare Șlem! Tsitsipas, Medvedev, Auger-Aliassime. Toți sunt tineri și au tot c ele trebuie pentru a deveni mari campioni” - Patrick Mouratoglou

Vezi și:

Simona Halep și cel mai neașteptat cadou în ziua în care a împlinit 28 de ani » Mesaj în limba română trimis de Rafael Nadal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
flaviu79
flaviu79  •  28 Septembrie 2019, 20:55

Credeam că propune controale mai stricte antidrog.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează