SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Mouratoglou caută partener pentru revenirea Simonei Halep » Îi evaluează personal la Nisa: „A vrut să ne cunoască mai bine”

Piotr Grynkowski și Patrick Mouratoglou / FOTO: Instagram
Piotr Grynkowski și Patrick Mouratoglou / FOTO: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 19:31 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 19:49

Patrick Mouratoglou (52 de ani) a demarat o acțiune de recrutare pentru momentul în care Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) va fi gata să revină la antrenamente. Doi jucători polonezi au dat probe la academia de lângă Nisa.

Perioada de odihnă și recuperare, fizică, dar și psihologică, încă nu s-a terminat pentru dubla învingătoare de Grand Slam. Sezonul WTA continuă, chiar săptămâna aceasta se dispută concursul WTA1000 de la Guadalajara, care va decide ultimele calificate la Turneul Campioanelor, însă Simona a anunțat din septembrie că nu va mai juca în 2022. Veștile legate de ea au în acest moment bătaie mai lungă, țintind pregătirea pentru anul următor.

Mouratoglou pregătește sezonul următor pentru Halep

Patrick Mouratoglou, antrenor oficial al româncei din aprilie, a început să caute parteneri de antrenament pentru Halep, după cum a dezvăluit site-ul televiziunii naționale din Polonia, TVP

Doi jucători polonezi, Piotr Grynkowski și Albert Chudy, au vizitat deja academia francezului din Biot, lângă Nisa, fiind testați timp de câteva zile. De când a ajuns în sudul Franței, prima dată doar pentru a se familiariza cu un alt mod de pregătire, Halep l-a avut pe Arnaud Restifo drept sparring-partner.

Mouratoglou caută partener pentru revenirea Simonei Halep » Îi evaluează personal la Nisa: „A vrut să ne cunoască mai bine”
Piotr Grynkowski și Patrick Mouratoglou / FOTO: Instagram

I-a evaluat personal

„Directorul academiei este Sandra Zaniewska”, a povestit Grynkowski pentru sursa citată. Fostă jucătoare, devenită între timp antrenoare, Zaniewska, 30 de ani, a lucrat cu Petra Martici și Alize Cornet, dar a rămas legată de tenisul din Polonia. 

„Ea a primit sarcina de a găsi câțiva candidați pentru postura de sparring-partner al Simonei Halep în perioada următoare de pregătire. Numele meu a fost rostit pe holuri, am primit un telefon și trei zile mai târziu eram în avion spre Franța. Am petrecut o perioadă de probă de o săptămână. Patrick Mouratoglou a ținut să ne vadă, să ne evalueze nivelul și în același timp să ne cunoască mai bine", a detaliat Piotr. 

Acesta, actual ocupant al locului 1846 ATP, a mai îndeplinit rolul de partener de antrenament pentru alte jucătoare din Polonia, liderul WTA Iga Swiatek, Magdalena Frech și Urszula Radwanska, sora mai mică a Agnieszkăi.

39 de victoriiși 11 înfrângeri este bilanțul româncei în acest sezon, în care a mai atins 5 semifinale

Testarea celor doi tenismeni la Academia Mouratoglou a fost la cel mai puternic nivel încă de la început. „Am fost surprins, dar ne-am antrenat cu Holger Rune din prima zi”, a spus Grynkowski. Danezul în vârstă de 19 ani, actual număr 27 ATP, l-a cooptat în echipa sa pe Patrick Mouratoglou săptămâna trecută, după ce acesta a fost încurajat de Simona să caute și alte colaborări cât ea se află în perioada de pauză.

Locul perfect pentru tenis

„Am jucat și în sală, și în aer liber fiindcă se pregătea pentru turneul de la Stockholm. La finalul săptămânii au apărut Stefanos Tsitsipas și Borna Ciorici, iar Albert a avut șansa să lucreze cu ei", a adăugat Piotr, referindu-se la colegul lui Albert Chudy, 21 de ani, cel care a ocupat în 2019 locul 785 în clasamentul mondial al juniorilor. "Patrick și ceilalți antrenori au fost foarte amabili și ne-au ajutat mult", a mai spus Piotr Grynkowski.

2 titluria cucerit Simona Halep în 2022, Melbourne Summer Set 1, apoi Toronto, al doilea sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou

Acesta a rămas încântat și uimit de Academia Mouratoglou, pe care a descris-o drept locul perfect pentru oricine vrea să joace tenis. "Sunt acolo 33 de terenuri cu suprafețe diferite, două săli de forță foarte bine echipate. Există o sală de mese pentru jucători, iar alături un hotel de patru stele cu toate facilitățile, spa, un restaurant excelent", a detaliat polonezul. El și Chudy vor afla zilele următoare dacă au fost aleși sau nu pentru a intra în staff-ul Simonei Halep. 

VIDEO Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep: „Dacă o ține fizicul, poate câștiga orice turneu!” + „Mouratoglou vrea să fie mereu în centrul atenției”

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Momente fără precedent » Teren cu denivelări în circuitul ATP: „Ăsta nu se poate numi turneu!”

VIDEO + FOTO „Nu se poate opri din trișat!” » Iga Swiatek, criticată după gestul comis în finala de la San Diego:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
VanBasten
VanBasten  •  20 Octombrie 2022, 08:45

Mult succes, Piotr. Sper sa ajungi sa joci cu Simona, mai ales acum cand e o femeie libera si divortata. Poate pune ochii pe tine si te scoate la o cina romantica cu foie gras si midii in sos de vin. Plateste ea, normal.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  19 Octombrie 2022, 22:38

Vrea sa ii cunoasca mai bine si pe baieti Martalogul ? Interesant :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează