SPORTURI  »  TENIS  »  BRD TROPHY

Pentru primul titlu împreună » Mergea și Tecău s-au calificat în ultimul act al BRD Trophy

Florin Mergea (plan îndepărtat) și Horia Tecău se pregătesc pentru Rio // FOTO Raed Krishan
Florin Mergea (plan îndepărtat) și Horia Tecău se pregătesc pentru Rio // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 00:00

Florin Mergea și Horia Tecău i-au depășit ieri pe olandezii Wesley Koolhof și Matwe Middelkoop cu 3-6, 6-2, 10-8, calificându-se în finală.

Săptămâna reunirii oficiale într-un turneu ATP pentru Mergea și Tecău și-a îndeplinit aproape total obiectivul. Cei doi parteneri din juniorat, care vor să aibă un rezultat cât mai sclipitor la JO de la Rio de Janeiro, din august, au disputat ieri semifinala de la BRD Trophy contra olandezilor Koolhof și Middelkoop.

O pereche axată pe dublu, care a început să adune rezultate anul acesta, inclusiv titlul la Sofia, după ce înainte disputaseră mai mult challenger-uri. Într-o bună măsură, o necunoscută pentru Florin și Horia.

Românii au avut numeroase șanse în primul set, dar au încheiat pierzându-l, 3-6, în 29 de minute. "Au fost 7-8 mingi de break pentru noi, n-am concretizat, iar ei au început să joace cu încredere, să dea în toate mingile", a explicat Mergea.

"Sunt puțin supărat că mi-am cedat serviciul acolo, cu două duble", a completat Tecău. "Dacă luam primul set, asta ar fi schimbat meciul, am fi avut altă energie".

Situații care ajută

L-au luat însă pe al doilea, 6-2, tot în 29 de minute, cu un joc mult mai adunat. "A fost bine că ne-am revenit, am luptat bine și ne-am concentrat pe noi, pe ceea ce aveam de făcut", a punctat Florin.

În supertiebreak, au fost conduși din nou, dar și de această dată s-au regrupat și au închis ferm, la 10-8, înainte ca lucrururile să se complice. "Când câștigi un meci cu 6-3, 6-3, ești liniștit, te duci la duș, mergi mai departe. Asemenea confruntări, pe care le avem în fiecare săptămână, mereu pe muchie, cu diferențe foarte mici, ne prind bine ca echipă", crede Horia. "Ne arată la ce trebuie să lucrăm, ce trebuie să îmbunătățim".

În finala de azi, ei îi întâlnesc pe Chris Guccione (Aus) și Andre Sa (Bra).

"Am revenit împreună aici după 8 ani, sînt alte emoții, dar cele trei tie-break-uri jucate în această săptămână ne sunt de folos. E bine să trecem prin momente grele"
Florin Mergea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează