SPORTURI  »  TENIS  »  VESTE

Petra Kvitova va absenta motivat de la Australian Open » Cehoaica este însărcinată și va naște în vară

Petra Kvitova și soțul ei, Jiri Vanek Foto X
Petra Kvitova și soțul ei, Jiri Vanek Foto X

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 17:30 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 17:39

Petra Kvitova, 33 de ani, #17 WTA, va absenta de la Australian Open, turneul de Mare Șlem la care a disputat finala în 2019, ea anunțând că este însărcinată

Dubla campioană de Mare Șlem va lua o pauză din activitatea competițională, totul însă dintr-un motiv emoționant pentru ea și soțul și antrenorul său, Jiri Vanek: vor deveni părinți.

În prima zi a lui 2024 doresc să vă urez un An Nou fericit, dar și să împărtășesc cu voi o veste entuziasmantă: eu și Jiri vom întâmpina un bebelul în familia noastră în această vară!”, a scris Kvitova pe conturile ei de pe rețelele sociale Instagram și Twitter.

A adăugat și două fotografii ilustrative: în prima apărea un costumaș de bebeluș inscripționat cu sloganul personal al Petrei, adoptat din 2017: „Curaj, încredere, Pojd!”, iar în a doua ecografia care confirma sarcina.

Împreună din 2020, soț și soție în 2023

Ea s-a căsătorit în luna iulie a lui 2023 cu Jiri Vanek, 45 de ani, cu care colaborează profesional din 2016. Acum 3 ani ei au transferat relația și în plan personal.

Jucătoarea cehă a anunțat simplu, printr-o imagine postată pe rețelele sociale, că a ajuns la altar împreună cu antrenorul ei. „Mr and Mrs" a scris ea, adăugând data, 22.07.2023. Petra Kvitova și Jiri Vanek zâmbesc fericiți, având pe fundal un peisaj idilic. Cei doi s-au căsătorit în Republica Cehă, în resortul Oblik, în zona deluroasă din Boemia Centrală.

Petra Kvitova va absenta motivat de la Australian Open » Cehoaica este însărcinată și va naște în vară
Petra Kvitova și Jiri Vanek

Mesajele de felicitare s-au înnodat rapid, începând cu liderul mondial, Iga Swiatek, apoi legendara Billia Jean King, dar și Angelique Kerber, Kiki Bertens, Elena Vesnina, Carla Suarez Navarro, Barbora Strycova, Magdalena Rybarikova, Stefanie Voegele.

31de titluri WTA are cehoaica în palmares, între ele și două de Grand Slam, ambele la Wimbledon, în 2011 și 2014

Cerută în căsătorie la Wimbledon

Petra primise inelul de logodnă anul trecut, tot în luna iulie. S-a întâmplat la Wimbledon, acolo unde cehoaica a cucerit cele două trofee de Mare Șlem ale ei, în 2011 și 2014, iar în imaginea postată pe Twitter poartă aceeași rochie verde cu care a apărut la ceremonia de aniversare a centenarului Terenului Central de la All England Club.

Petra Kvitova va absenta motivat de la Australian Open » Cehoaica este însărcinată și va naște în vară
Petra Kvitova și Jiri Vanek după ce se logodiseră

Petra și antrenorul ei, fostul jucător Jiri Vanek, s-au apropiat sentimental în urmă cu patru ani. Își începuseră colaborarea profesională în 2016, după ce fostul număr 2 mondial încheiase o perioadă de 8 ani alături de David Kotyza.

În timp, lucrurile au luat însă și o altă turnură între cei doi. Inițial, purtătorul de cuvânt al cehoaicei, Karel Tejkal, negase informația în 2020.

2este locul cel mai înalt atins de Petra Kvitova în clasamentul WTA, pe 31 octombrie 2011

Până la urmă, Kvitova a admis relația cu fostul număr 74 ATP în 2021, într-un interviu pentru Blesk.

Uneori lucrurile se întâmplă astfel. Multă vreme lumea ne-a alăturat, ne-a întrebat despre asta, iar până la urmă am devenit un cuplu", a spus jucătoarea acum în vârstă de 33 de ani.

+2 FOTO

În trecut, Kvitova a fost logodită cu jucătorul ceh de hochei Radek Meidl și a avut legături sentimentale cu tenismenii Adam Pavlasek și Radek Stepanek.

Citește și: 

Grigor Dimitrov i-a stricat petrecerea de Anul Nou lui Victor Cornea, iubitul Andreei Bălan » Ce s-a întâmplat în Australia
AUSTRALIA
Grigor Dimitrov i-a stricat petrecerea de Anul Nou lui Victor Cornea, iubitul Andreei Bălan » Ce s-a întâmplat în Australia
Nadia Comăneci a făcut show de Revelion! Cum s-a distrat în SUA
PETRECERE
Nadia Comăneci a făcut show de Revelion! Cum s-a distrat în SUA

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  01 Ianuarie 2024, 21:41

Vanek, Radek, Pavlasek si Stepanek. Plus Lolek si Bolek.

steaua.libera
steaua.libera  •  01 Ianuarie 2024, 20:25

Una dintre cele mai naturale jucătoare de pe circuit

Vezi toate comentariile (2)
Comentează